VIDEO | Anunț important pentru Liga 1! Ministrul Sportului: „Suntem puțin înaintea altor state”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 21 mai 2020, ora 17:04,
ionut-stroe

Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal plănuiesc reluarea Ligii 1 în weekendul 13-14 iunie. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că România a luat modelul Germaniei privind reluarea competițiilor sportive și are un plan concret în acest sens.

Fotbalul în Germania a fost reluat weekendul trecut, fără spectatori în tribune.

LPF cere finalizarea actualului sezon din Liga 1 chiar și în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistați pozitiv la coronavirus, în faza de reluare a antrenamentelor sau după reînceperea competiției.

CITEȘTE ȘI -> Condițiile LPF pentru reluarea Ligii 1. Ce se întâmplă în cazul unui test pozitiv la coronavirus | Document

Conform protocolului din Bundesliga, dacă există un jucător sau un membru al staff-ului unui club depistat pozitiv, acesta va intra în izolare, restul lotului urmând să continue pregătirile și jocurile oficiale.

România are două-trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive, cu nişte reguli clar şi bine definite. În momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos.

Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie. În faza a doua vom avansa şi cu aceste reguli care să permită desfăşurarea în cel mai sigur şi protejat mod a competiţiilor sportive.

Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile. Competiţia va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că acest virus a închis sportul, nu guvernul sau vreo altă instituţie.

Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur. Reluarea competiţiilor este mult aşteptată şi de spectatori, bineînţeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulţumim din faţa televizoarelor„, a spus Ionuț Stroe la Digi24.

Publicată de Ionuț Stroe pe Miercuri, 20 mai 2020

În Liga 1 au mai rămas de jucat 8 etape din play-off și 12 etape din play-out.

ionut stroeliga 1stroeministrul tineretului si sportuluicoronavirusmts
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului