VIDEO | Crăciunescu, intrare prin alunecare la Hațegan! ”A greșit mult!”

Articol de Florian Tudorache - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018, ora 12:59,
Ion-Crăciunescu

Ion Crăciunescu, 68 de ani, fostul mare arbitru internațional a criticat dur, miercuri dimineață, prestația arbitrului român Ovidiu Hațegan din timpul meciului ȚSKA Moscova – Real Madrid 1-0, disputat aseară în Liga Campionilor.

Crăciunescu a taxat decizia arbitrului român de a-l elimina pe Igor Akinfeev, portarul și căpitanul gazdelor în ultimul minut de joc, după ce i-a arătat două cartonașe galbene pentru proteste:

A greşit mult. Vautrot, fostul mare arbitru, a spus la un curs să nu ne forţăm norocul în prelungiri, pentru că atunci echipele sunt mereu disperate şi în momentele acestea se pot produce foarte multe evenimente.

Dacă a arătat 4 minute de prelungire, trebuia să fluiere sfârşitul şi nu avea probleme. Dar el a lăsat jocul să continue şi, după o eroare, a intrat în mai multe erori. După ce dai galben, îl notezi şi înţelegi că e o situaţie deja tensionată. Nu scoţi imediat roşul.

Citește și FOTO | Simona Halep, pictată de un cântăreţ celebru! Cum arată tabloul

După această greşeală, a început să facă mai multe. Meciul s-a prelungit 7-8 minute. Aşa ceva se întâmplă doar dacă trebuie executat un penalty. Putea să-l elimine pe portar şi să fluiere finalul. Dar el a aşteptat să iasă portarul, să se facă schimbare, a mai lăsat una-două faze şi, din 4 minute, s-au făcut 8 minute şi ceva.

Scorul era atât de strâns, presiunea atât de mare. Un arbitru cu experienţă termina meciul. Minutele de prelungire trebuie gestionate atent. Mai dai un fault, un aut, iar când e finalul, fluieri, a explicat Crăciunescu, la Digi Sport Matinal.

Fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor este convins că Haţegan va primi reproşuri şi din partea observatorului partidei de la Moscova: „După felul în care a gestionat ultimele minute, sigur observatorul o să-i spună că un arbitru cu experienţă găsea o altă soluţie. O să-i spună că nu se justificau cele 8 minute„, a concluzionat Crăciunescu.

acuzegreseliion craciunescureal madridcska moscovaovidiu hateganliga campionilorigor akinfeevcritici
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului