VIDEO | Cristina Neagu, resemnată după rezultatele României de la EURO: „Din păcate, acest turneu m-a prins într-un moment nefast!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 12 decembrie 2020, ora 17:07,
Crsitina Neagu
Crsitina Neagu

Interul stânga al naționalei României de handbal feminin, Cristina Neagu (32 ani), este dezamăgită de rezultatele primei reprezentative la Campionatul European!

Reprezentativa feminină de handbal a României a fost învinsă de selecționata Croației, joi seara, cu scorul de 20-25, în debutul din Grupa Principală II a Campionatului European 2020. În urma acestui rezultat, „tricolorele” au ratat șansa de a se califica în semifinalele competiției.

Căpitanul României, Cristina Neagu (32 ani), a declarat că este conștiență că fanii au așteptări mari de la ea, dar din lipsa unei pregătiri corespunzătoare nu a putut să joace la cel mai bun nivel în această competiție.

„M-am obișnuit ca în fiecare an așteptările fie foarte mari de la mine, oamenii așteaptă mereu marchez mult la fiecare meci. Și eu îmi doresc asta, așa i-am obișnuit, însă nu e atât de simplu. Eu nu-mi caut scuze, cred de fiecare dată am fost realistă. Pur și simplu la acest turneu final am venit fară pregătire adecvată din motive importante și cu circumstanțe, nu am putut fiu la cel mai înalt nivel al meu.

Sincer, mi-e greu la fiecare meci, am dureri de tot felul, am încercat mi fac treaba cât mai bine, dar nu am fost la nivelul la care era toată lumea obișnuită. Din motivul acesta au și apărut tot felul de discuții despre mine. Știu în momentul în care o fiu 100% fizic și medical voi fi aceeași jucătoare pe care o știe toată lumea și care îmi doresc fiu. Din păcate, acest turneu m-a prins într-un moment nefast.” a declarat Cristina Neagu în cadrul unei conferințe de presă.

Căpitanul Romăniei este pe locul 3 în topul celor mai bune marcatoare de la Campionatul European de anul acesta, cu 22 de goluri din 57 de aruncări.

Citește și Motivul din cauza căruia toți investitorii refuză Dinamo: “Cine este nebunul care să facă acest lucru?”

Cristina Neagu speră în continuare ca reprezentativa feminină de handbal a României să obțină calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Cel mai slab meci a fost cel cu Croația, nu pot mi explic ce s-a întâmplat. S-a adunat multă oboseală în noi. Cam acesta e obiectivul pentru noi la orice turneu final, pentru la o clasare cât mai bună ne aduce o postură bună pentru următoarele calificări. Iar eu de fiecare dată îmi doresc ne luptăm pentru medalii, însă anul acesta am fost conștientă de la început era foarte greu, aproape imposibil.

De la acest turneu final putem lua unele momente bune în apărare, poate experiența jocurilor pentru jucătoarele mai tinere. E greu spui ce se poate lua pozitiv. Așteptam se termine turneul și tragem linie după cele șase meciuri și vedem ce putem lua mai departe. Am muncit foarte mult pentru acest turneu și îmi doresc enorm de mult ne calificam la Jocurile Olimpice”, a mai spus Cristina Neagu.

Singura handbalistă cu 4 titluri de cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu a mărturisit că meciul cu Ungaria este unul foarte important și „tricolorele” trebuie să facă o partiđă bună și să câștige.

„Meciul cu Ungaria e foarte important pentru noi ca echipă, ne dorim mai obținem puncte în această grupă. Nu cred suntem o echipă care poate căștiga un singur meci la acest turneu final. Strângem din dinți și rândurile și încercăm facem o partida bună cu Ungaria, câștigam, a încheiat jucătoarea de 32 de ani.

România se află pe ultimul loc în grupa principală II și mai are disputat două partide, cu Ungaria pe pe 14 decembrie (ora 21:30) și pe 15 decembrie cu Olanda (ora 17:00).

Citește și Vești bune pentru Edi Iordănescu înaintea meciului cu FCSB! Reveniri importante în tabăra clujenilor

realitatearomaniacampionatul european de handbalcristina neagu