VIDEO | Dan Petrescu, nemulţumit: „Am căzut dificil. Voiam să evităm Astana!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 18 iunie 2019, ora 18:55,
dan-petrescu-medalie
dan-petrescu-medalie

Dan Petrescu s-a declarat nemulţumit după ce şi-a aflat adversarul din primul tur preliminar UEFA Champions League. Antrenorul lui CFR Cluj şi-ar fi dorit să evite Astana, chiar adversarul pe care campioana din Liga 1 îl va întâlni.

Petrescu este nemulţumit şi de faptul că reprezentanta Ligii 1 nu a fost cap de serie nici măcar în primul tur preliminar.

„Am căzut rău! Din cele 5 echipe posibile, n-aș fi vrut Steaua Roșie Belgrad, și bine că i-am evitat. Astana a fost a doua pe care nu o voiam, pentru că este o deplasare foarte lungă, joacă pe teren sintetic și sunt in plin campionat, într-o formă sportivă bună, au buget extraordinar, mulți bani,  își permit să plătească un jucător din naționala României…Ei nu au pierdut nici cu Atletico Madrid sau Galatasaray și asta spune multe despre forța lor pe teren propriu. Sunt surprins de poziția pe care CFR a avut-o la tragerea la sorți, patru tururi preliminare și nici măcar cap de serie în primul… Este foarte greu pentru fotbalul românesc și sunt dezamăgit de cum sunt tratetele campioanele din România” – a fost prima reacţie a lui Dan Petrescu.

Ciprian Deac a evoluat în Kazahstan în urmă cu două sezoane, la Aktobe, una dintre rivalele celor de la Astana.

„În urmă cu doi ani am jucat în Kazahstan, cunosc destul de bine echipa, au jucători buni, nu vom avea meciuri ușoare. Vom juca pe un sintetic ciudat, nu prea am mai văzut ca la ei, dar noi trebuie să avem în cap doar să trecem în turul următor” – Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj.

Distanţa de 4.000 de kilometri şi gazonul sintetic de la Astana sunt două dintre inconvenientele apărute pentru campioana României după tragerea la sorţi a adversarului din turul I preliminar UEFA Champions League.

În primul meci amical disputat în Austria, CFR Cluj a învins Orenburg, scor 1-0. Damien Djokovic a marcat singurul gol al partidei.

reactiidan petrescuciprian deactragere la sortiastanacfr cluj