VIDEO | Dan Petrescu, singura variantă pentru FRF! „Nu plătim clauză de reziliere!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 14 decembrie 2021, ora 18:52,
Dan Petrescu
Dan Petrescu

Răzvan Burleanu a anunţat că a primit mandatul Comitetului Executiv al FRF să negocieze contractul noului selecţioner. Până pe 20 decembrie, singura variantă a Federaţiei rămâne Dan Petrescu.

În aşteptarea unui răspuns de la fostul internaţional, Burleanu a reiterat ideea că FRF nu va plăti nicio clauză de reziliere pentru a-l aduce pe Dan Petrescu sau alt selecţioner. Astfel, cheia numirii lui Petrescu în funcţia de selecţioner rămâne un posibil acord între antrenor şi clubul CFR Cluj.

„Astăzi am fost împuternicit de către Comitetul Executiv să negociez și să semnez contractul cu următorul selecționer al echipei naționale. Până pe data de 20 decembrie, singura variantă de selecționer cu care lucrăm este Dan Petrescu.

FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Trebuie să menționez, FRF este o organizație non-profit. FRF nu poate fi condusă drept un club, care depinde de un acționar. Dacă FRF ar plăti o clauză de reziliere, alte inițiative ar avea de suferit, cum ar fi, de exemplu, activitatea loturilor de juniori. Nu se pune problema de ordin financiar, ci de unde ar trebui să tăiem.

Nu a existat o ofertă financiară pentru Dan Petrescu, ci doar o propunere, pentru ca echipa națională să se califice la următorul turneu final. El își dorește să sprijine naționala, dar trebuie să aibă o discuție cu clubul. Noi am discutat despre strategie, jucători. Până pe 20 decembrie, lucrăm cu un singur scenariu, Dan Petrescu. Nu am discutat despre durata contractului. Dacă Dan Petrescu va fi următorul selecționer, vă va spune durata. Cel mai mult contează îndeplinirea unui obiectiv de performanță, trebuie să fim prezenți la următorul turneu final”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

În vârstă de 53 de ani, Dan Petrescu are patru titluri de campion în Liga 1: trei cu CFR Cluj şi unul cu Unirea Urziceni.

Fostul component al „Generaţiei de Aur” a strâns 96 de selecţii în prima reprezentativă şi a participat la cinci turnee finale alături de tricolori.

CITEŞTE ŞI: MIHAI STOICA, REPROȘ PENTRU CFR CLUJ: „UN MARE EȘEC PROFESIONAL. NU MI S-A ÎNTÂMPLAT ÎN CARIERĂ AȘA CEVA!”

 

antrenorcfr clujrazvan burleanuclauza de rezilieredan petrescufrfcontractselectioner