VIDEO | David Popovici și-a stabilit obiectivele în primul an ca senior: „Am o obsesie, pe care o urmăresc fără milă”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 17 ianuarie 2023, ora 17:53,
David Popovici
David Popovici

Înotătorul român David Popovici a avut un 2022 senzațional, cucerind nu mai puțin de 18 medalii, dintre care 14 de aur și 4 de argint.

Sunt un tip simplu care are o obsesie, pe care o urmăresc fără milă”, a spus David Popovici

În condițiile în care a împlinit 18 ani pe 15 septembrie, el a concurat anul trecut ca junior. Cu toate acestea, a devenit dublu campion mondial și european de seniori., stabilidn și recorduri mondiale.

2023 va fi primul an pentru Popovici ca senior. „Sunt foarte recunoscător că am devenit ce mi-am dorit şi simt potenţialul de a deveni şi mai mare”, a spus el pentru World Aquatics.

Întrebat ce vrea să facă până la 23 de ani, el a spus că dorește să să fie un om care înoată şi mai repede. „Vreau să rămân umil, aşa cum sunt şi acum. Vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Vreau să mă maturizez. Când sunt în bazin, e o altă variantă a mea. Apăs un buton şi devin o altă personalitate.

Sunt doar un băiat care înoată repede. Am mai spus-o, mulţi m-au numit ‘extraterestru’, sau ‘din afară acestei lumi’, dar dar sunt doar un tip simplu care are o obsesie, pe care o urmăresc fără milă. Cred că fiecare ar trebui să aibă o obsesie pe care să o transforme într-un obiectiv”, a precizat el.

Dacă aş putea da timpul înapoi, nu aş schimba nimic”, recunoaște David Popovici

Românul a recunoscut că nu regretă absolut nimic pentru că a ales această carieră. „Nu cred că am pierdut foarte multe lucruri, pentru că am ales acest tip de viaţă. Aşa am vrut să fie. Dacă aş putea da timpul înapoi, nu aş schimba nimic.

M-a întrebat un prieten din Brazilia cum mă simt la câte am realizat. M-am gândit că am reuşit să fac ce mi-am dorit de atâţia ani şi că fiecare are un obiectiv”, a spus Popovici, într-un podcast difuzat pe Youtube de World Aquatics.

Cele 18 medalii cucerite de David Popovici în 2002 sunt:

  • aur la CM de seniori la 100 m liber și 200 m
  • aur la CE de juniori la 50 m, 100 m, 200 m și 4×100 m liber plus argint la 4×100 m liber mixt
  • aur la CE de seniori la 100 m și 200 m liber
  • aur la CM de juniori la 100 m, 200 m, 4×100 m plus argint la 4×100 m liber mixt
  • aur la CN în bazin scurt de la Otopeni la 100m, 200m și 400m și argint la 100 m mixt
  • argint la CM în bazin scurt de la Melbourne la 200m
inotdavid popovici