VIDEO | David Popovici va lupta pentru aurul mondial și la 100 m! S-a calificat în finală cu cel mai bun timp

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 21 iunie 2022, ora 20:03,
David Popovici
David Popovici

Înotătorul român David Popovici a reuşit o nouă cursă senzaţională la Campionatul Mondial de națație de la Budapesta. El s-a calificat în finală la 100 m cu cel mai bun timp, 47,13, stabilind un nou record mondial de juniori.

David Popovici este în finala mondială la 100 m!

David Popovici nu a avut mult timp de odihnă după ce luni a câștigat titlul mondial la 200 m. Marți a concurat în seriile de la 100 m, pe care le-a dominat autoritar, obținând cel mai bun timp, 47,60.

Au urmat semifinalele, în care românul a dat o nouă lecție de sprint în proba regină a Campionatului Mondial. El a terminat a doua semifinală în 47,13, calificându-se în ultimul act cu cel mai bun timp.

Mai mult, sportivul dinamovist a stabilit un nou record mondial de juniori. Finala la 100 m va avea loc miercuri, de la ora 19:22, ora României.

Duelul dintre David Popovici și Caeleb Dressel nu va mai avea loc

Specialiștii anticipau pentur finală un duel între românul David Popovici și Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei. Dar acesta nu va mai avea loc, deoarece americanul s-a retras din competiție înaintea semifinalelor.

Conform swimswam.com, americanul era pe foaia de concurs cu aproximativ o oră înaintea semifinalelor, dar a dispărut. Site-ul notează că retragerea lui Dressel a fost urmarea unor probleme medicale.

Delegația SUA a luat o decizie după o consultare cu Caeleb, antrenorul său și medicii echipei. El nu va concura în proba de 100 de metri liber din motive medicale.

Delegația SUA va stabili dacă Dressel va participa la evenimente din zilele următoare în cursul săptămânii”, a declarat directorul general al echipei naționale de înot al SUA, Lindsay Mintenko.

campionatul mondial 2022david popoviciinot