VIDEO | El e psihologul din Liga a doua!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 20 decembrie 2021, ora 14:25,
Cristi Avram
Cristi Avram

Portarul naționalei Moldovei și al celor de la FC Buzău, Cristi Avram, lucrează cu el și cu colegii pe latura mentală și vrea să devină terapeut, după ce se va lăsa de fotbal.

Se spune că portarii au o doză de nebunie, însă la el este … calculată! Cristi Avram, goalkeeperul de la FC Buzău, este pasionat de modul în care funcționează mintea oamenilor și lucrează mult să înțeleagă mecanismele gândirii. Și nu doar cu el, ci și cu colegii de echipă!

„Psihologia este importantă la un portar…mentalul contează enorm, dacă suntem slabi din acest punct de vedere, ne va fi foarte greu. Îmi place mult să lucrez cu mine, ca să ajut pe cineva, pot, dar cel mai bine lucrez cu mine. Un psiholog este binevenit la echipă, dar, din păcate, nu multe își permit sau acceptă așa ceva. Eu voi dezvolta cu siguranță această latură după ce voi încheia activitatea” – Cristi Avram, portar FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Citește și NEWS ALERT | Dan Petrescu, decizie cu privire la postul de selecționer: „Mă voi întâlni”

De pe uliță, în poarta naționalei

Basarabeanul de 27 de ani, care a apărat poarta Moldovei în preliminariile CM 2022, a știut din copilărie care este drum său în viață.

„Am început fotbalul jucând în curte sau pe ulița din sat, eram cel mai mic și îmi doream să fiu portar. La 8 ani m-am dus la Zimbru Chișinău și de acolo am mers mai departe. Mi-a plăcut de mic să prind mingea. Se spune că portar nu te faci, te naști, așa că, probabil, din Cosmos a venit atracția asta a mea către minge și poartă”  – Cristi Avram, portar FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Meciurile în care îmbracă tricoul primei reprezentative sunt cu totul speciale pentru Avram.

„Este fantastic când îți cântă imnul. Dacă nu ai scopuri mari de copil, nu ajungi să faci nimic măreț. Să joci la națională este incredibil, este o șansă uriașă, nu pot descrie sentimentul…este ceva mai sus decât Cosmosul” – Cristi Avram, portar FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dan Petrescu, tot mai departe de echipa națională: „Nu lasă proiectul de la CFR Cluj”

Buffon, idolul său

Cristi a avut multe modele de portari uriași din fotbalul internațional, însă de unul dintre ei se leagă cea mai de suflet amintire.

„Cu toții avem idoli, este bine să luăm de la fiecare câte ceva. Când aveam 10 ani am făcut o poză cu Buffon…mă uit și acum la ea și mă gândesc cât de repede trece timpul” – Cristi Avram, portar FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Golkeeperul formației aflată pe locul cinci în Liga a doua se vede la vară pe prima scenă a fotbalului de la noi.

„Din prima zi la Buzău m-am gândit la promovare, toată lumea își dorește asta, avem multe provocări pe parcursul campionatului, dar eu sunt convins că vom fi în prima ligă la vară” – Cristi Avram, portar FC Buzău și al naționalei Moldovei.

Amicale în Moldova înainte de ultimele trei etape

Jucătorii pregătiți de Cristi Pustai au vacanță până la 10 ianuarie, când se vor reuni și vor face prima parte a pregătirii la Sărata-Monteoru. Va urma apoi un alt cantonament, de data aceasta la Băile Felix, unde sunt programate și două jocuri de verificare, cu Zimbru Chișinău și Milsami Orhei.

După terminarea perioadei de pregătire, buzoienii vor mai disputa ultimele trei etape ale sezonului regulat, cu Astra, Petrolul și Concordia Chiajna. Formația lui Pustai a terminat anul pe loc de play-off (poziția a cincea) în Liga a doua.

Citeşte şi NEWS ALERT | Dan Petrescu a luat decizia! Ce răspuns a primit FRF din Gruia

psihologCRISTI AVRAMliga 2fc buzau