VIDEO | „Eu sunt nebunul care se gândește că putem câștiga o medalie!”. Cum pregătește Rădoi debutul la JO

Articol de George Drafta - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 11:15,
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Naționala României va merge la Jocurile Olimpice după 57 de ani. Selecționerul Mirel Rădoi are o teorie după care se ghidează: dacă tot ne calificăm atât de rar, trebuie să venim cu rezultate de acolo, iar el vrea o medalie.

Copiii lui Rădoi de la tineret se pregătesc de aventura vieții! Ultima oară când România a avut o echipă de fotbal la cea mai importantă competiție a planetei a fost în 1964, tot în capitala Japoniei. Se întâmpla pe vremea când tatăl selecționerului Mirel Rădoi era doar un copil.

„Când ne-am calificat ultima dată, tata era mic și chiar am glumit cu el recent pe această temă. Am vorbit despre generația de atunci din care mulți nu mai sunt, Dumnezeu să îi ierte! Mă uitam la ce fotbaliști au fost acolo, incredibil. Din acest punct de vedere, ne calificăm atât de rar, că atunci când o facem ar trebui să luăm o opțiune serioasă, să aducem ceva rezultate și să facem performanță. Este o mândrie și o bucurie că vom fi acolo!”, a declarat selecționerul tricolorilor.  

Când este întrebat ce va face echipa sa la Jocurile Olimpice, Mirel răspunde fără să ezite.

„În mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi aceea să trecem de faza grupelor. Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finala mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie și să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor”, a completat antrenorul de 40 de ani. 

CITEȘTE ȘI –>> AU APĂRUT COTELE PENTRU TITLU ÎN LIGA 1! CINE ESTE PRINCIPALA FAVORITĂ LA CÂȘTIGAREA CAMPIONATULUI

 

 

romaniaJocurile Olimpicerealitatearădoiobiective