VIDEO | EURO 2020 trebuia să înceapă astăzi! Gică Popescu: „Stadioanele Ghencea şi Arcul de Triumf ar fi fost gata”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 12 iunie 2020, ora 17:34,
euro 2020 arena
euro 2020 arena

Vineri, 12 iunie, era programat meciul de deschidere de la EURO 2020, competiție amânată pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru România, amânarea Campionatului European a fost o veste bună, întrucât autoritățile mai au timp să îndeplinească angajamentele luate față de UEFA.

EURO 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală: trei în cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală.

Autoritățile române s-au angajat să construiască trei arene (Steaua-Ghencea, Rapid-Giulești și Arcul de Triumf) pe care să se antreneze echipele naționale participante la EURO 2020, precum și să dezvolte infrastructura de transport (calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni).

Activitate este, dar, din păcate, sunt doar constructorii care lucrează să finalizeze stadionul. Cu siguranţă, Stadionul Ghencea şi Stadionul Arcul de Triumf ar fi fost gata de antrenament.

Ne uităm la stadiul la care se află acum stadionul Steaua şi este oarecum întârziat din cauza pandemiei şi din cauza schimbării graficului de execuţie. Noi aveam un grafic de execuţie în trei schimburi, astfel încât la această dată stadionul să fi fost montat şi să se fi putut antrena aici.

Tot acest decalaj s-a întâmplat din cauza apariţiei pandemiei şi bineînţeles din cauza întârzierii EURO cu un an de zile. Nu putem spune că ne-a ajutat pandemia, pentru că pandemia nu a ajutat pe nimeni, din contră. Însă, la anul, toate aceste obiective pe care ni le-am asumat şi pe care le vom construi pentru EURO 2020 vor fi cu siguranţă terminate mult mai devreme„, a spus Gică Popescu pentru Telekom Sport.

gică-popescu-viitorul

Cele mai frumoase goluri reușite în meciurile de deschidere de la EURO

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | România, pregătită pentru EURO 2020? Ministrul Sportului: “Am răscumpărat multe greșeli din trecut”

lucraristeauaeuro 2020gica popescustadionghenceaiulian miu