VIDEO | Federația Română de Fotbal înființează o nouă națională a României: „Pentru prima dată în istorie”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 30 noiembrie 2020, ora 21:00,
romania anglia U21

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat înființarea echipei naționale Under 20 a României începând cu anul viitor.

Decizia a fost aprobată în cadrul Comitetului Executiv care a avut loc la Casa Fotbalului, la propunerea Comisiei Tehnice a FRF.

Pentru prima dată în istorie, începând cu 2021, reușim să creăm o nouă națională. Naționala U20, destinată generațiilor 2002 și 2003, își propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului.

Această națională va intra într-un program intens de meciuri amicale care vor debuta în septembrie 2021, program care se va întinde până în iunie 2023, urmând ca apoi, din septembrie 2023, să intre în campania de calificare pentru următorul Campionat European din 2025. România va fi prima țară din Europa de est cu o astfel de națională.

Această decizie are la bază o realitate cu care ne confruntăm astăzi, și anume avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii 1,” a declarat Răzvan Burleanu, luni, într-o conferință de presă.

VIDEO DE LA 12:40

Citește și VIDEO | Dan Petrescu a refuzat națioanala României! Burleanu: “A primit o propunere din partea FRF de a prelua echipa națională”

echipa nationala under 20frfrealitatearomaniau 20federatia romana de fotbal
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”