VIDEO | Federer, omul-legendă la Wimbledon! 100 de victorii pe iarba londoneză

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 10 iulie 2019, ora 19:59,
federer

Elvețianul Roger Federer (locul 3 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon, după o victorie în patru seturi în fața japonezului Kei Nishikori (7 ATP), scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-4.

La 37 de ani, Federer scrie o nouă pagină de istorie în tenis, fiind primul jucător care reușește 100 de victorii la același turneu de Mare Șlem.

În plus, elvețianul ajunge în semifinale la Wimbledon pentru a 13-a oară. Federer are 8 titluri pe iarba de la All England Club.

Federer a început slab meciul cu Nishikori. Și-a pierdut serviciul în primul game și nu a mai reușit să recupereze diferența în primul set.

A urmat un răspuns de mare campion din partea elvețianului. Nu și-a mai cedat serviciul până la finalul partidei, Nishikori având o singură șansă de break pe durata a trei seturi.

55 de lovituri câștigătoare a reușit Federer, iar Nishikori doar 31. Roger a comis mai multe erori neforțate (raport 32-28).

În semifinale la Wimbledon, Roger Federer va juca împotriva ibericului Rafael Nadal (locul 2 ATP).

Bilanțul confruntărilor este 26-15 pentru Nadal, dar Federer a câștigat două dintre cele trei finale jucate cu spaniolul la Wimbledon.

wimbledonroger federerkei nishikorifederersemifinalenishikori
gigi-becali-fcsb

Gigi Becali, gata să doboare orice record în Liga 1: „Vreau să fac un miliard în 10 ani!”

dragusin

O nouă ofertă pentru Radu Drăgușin! Intenția clară a fundașului român