VIDEO | Ferencvaros s-a calificat în finala Ligii Campionilor! Golul victoriei a venit în minutul 59:57

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 22:59,
Ferencvaros
Ferencvaros

Finala din acest an a Ligii Campionilor la handbal feminin va fi disputată de echipa maghiară Ferencvaros și cea norvegiană Vipers.

Ferencvaros va lupta pentru Ligii Campionilor datorită unui gol marcat în minutul 59:57

Ferencvaros s-a calificat în ultimul act, după ce a învins Esbjerg cu 30-29. Prima parte a jocului a fost controlată de echipa daneză, care a avut la finalul primei reprize un avantaj de patru goluri, 17-13.

Repriza a doua le-a aparținut maghiarelor, care au egalat situația de pe tabela de marcaj la 23 de goluri. În final au condus cu 28-26, dar danezele au egalat la 29. Ferencvaros a dat lovitura în minutul 59:57, când Emily Bölk a marcat cu o aruncare de la aproximativ 10m.

La rândul ei, Vipers, deținătoarea trofeului, a avut o misiune puțin mai ușoară în meciul cu Gyor. Norvegiencele s-au impus cu 37-35, după ce s-au aflat la conducere pe tot parcursul meciului.

Astfel, în finala mică se vor duela, duminică, de la ora 16:15, învinsele Gyor şi Esbjerg, iar pentru câştigarea Ligii Campionilor vor juca, de la ora 19:00, Vipers şi Ferencvaros.

Ambele reprezentante ale României în Liga Campionilor, Rapid și CSM București, au fost învinse în sferturi de Vipers, respectiv, Esbjerg. România a fost reprezentată ultima dată la Turneul Final Four în 2018, când CSM Bucureşti obţinea medalia de bronz.

vipersFerencvaros