VIDEO | Filippo Zana a câștigat etapa a 18-a din Turul Italiei! Schimbare importantă în clasamentul general

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 25 mai 2023, ora 20:19,
Filippo Zana
Filippo Zana

Ciclistul italian Filippo Zana (Jayko) a câștigat etapa a 18-a din Il Giro, după ce l-a învins la sprint pe Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Filippo Zana a câștigat etapa a 18-a din Il Giro! Primoz Roglic a urcat pe locul 2 la general

Este cea mai impoprtantă victorie a carierei pentru campionul Italiei. Zana și Pinot s-au desprins cu 6 kilometri înainte de final, iar francezul a fost cel care a sprintat primul spre victorie.

Ceva mai proaspăt, Zana a replicat imediat și a trecut primul linia de sosire. Podiumul a fost completat de Warren Barguil (Arkea), care a fost de asemenea în evadare.

În ceea ce i privește pe favoriții la victoria finală, britanicul Geraint Thomas (Ineos), liderul clasamentului general, și slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) au trecut împreună linia de sosire.

Primoz Roglic și Geraint Thomas

Ei au ajuns cu 28 de secunde înaintea portughezului Joao Almeida (UAE), care a pierdut locul 2 în favoarea lui Roglic. Așadar, cu trei etape înainte de final, Thomas este primul, urmat de Roglic la 28 de secunde și Almeida la 39 de secunde.

Încă nu-mi vine să cred că am câștigat. Trebuie să mulțumesc echipei pentru că mi-a oferit această oportunitate. Mi-am jucat cărțile, a fost o oportunitate care se întâmplă de câteva ori în viață și am profitat de ea. Este special”, a spus Zana după ce a trecut linia de sosire.

A fost o zi bună. Am câștigat teren față de Almeida și nu l-am lăsat pe Roglic să mă depășească. Mă simțeam destul de bine, deși Primoz era foarte puternic.

Nu a fost ușor să mă țin după el. Pentru a câștiga Turul Italiei trebuie să fii consecvent, iar eu asta am făcut până acum”, a declarat, la rândul lui, Thomas, potrivit site-ului oficial al competiției.

Vineri are loc etapa a 19-a, lungă de 183 de kilometri, pe un traseu care cuprinde 5 cățărări repertoriate. Lucrurile se vor clarifica sâmbătă, când are loc contratimpul individual de 18,6 km, între Tarvisio și Monte Lussari.

Filippo ZanaTurul Italiei 2023