Final fabulos în Formula 1! Max Verstappen este noul campion mondial! Totul s-a decis în ultimul tur

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 12 decembrie 2021, ora 18:10,
Max Verstappen, campionul mondial al Formulei 1 din 2021
Max Verstappen, campionul mondial al Formulei 1 din 2021

Pilotul olandez a reușit să câștige primul său titlu mondial după un duel incredibil în ultima cursă a sezonului, cea din Emiratele Arabe Unite. 

La egalitate de puncte înaintea balului de final, batavul de 24 de ani și deținătorul trofeului, Lewis Hamilton au oferit un ultim MP de povestit nepoților.

Verstappen a plecat din pole position dar și-a pierdut destul de repede poziția, în detrimentul rivalului său la supremație. Hamilton s-a tot distanțat de Verstappen care a rsicat și a schimbat pneurile după 36 de tururi din cursă. Însă diferența nu s-a micșorat suficient de mult astfel încât cei de la Red Bull să spere că pilotul lor va reuși să schimbe soarta acestei curse.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | ANAMARIA PRODAN NU SE UITĂ LA BANI! SUMA AMEŢITOARE PARIATĂ LA CURSA DE LA ABU DHABI

Un eveniment petrecut în turul 54 a dat însă calculele peste cap, după accidentul suferit de Latifi și intrarea safetycarului pe pistă. Mașina organizatorilor s-a retras exact cu un tur înainte de final, iar bătălia s- adat roată la roată. Verstappen l-a depășit pe Hamilton până la urmă cu pneurile soft și a scris istorie în Formula 1 într-un sezon cu adevărat palpitant. Dacă Hamilton ar fi triumfat, britanicul ar fi devenit omul cu cele mai multe titluri cucerite în Marele Circ, 8 la număr, depășindu-l pe Michael Schumacher.

CITEȘTE ȘI –>> UN TÂNĂR FOTBALIST ROMÂN ESTE PE LISTA ITALIENILOR! A FOST CONVOCAT DEJA LA NAȚIONALA PENINSULARILOR

Hamiltonabu dhabiformula 1Verstappentitlu mondial