VIDEO | Germania este noua campioană europeană de tineret! Victorie la limită pentru nemți în finala cu Portugalia

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 07 iunie 2021, ora 00:08,
germany u21
germany u21

Reprezentativa U21 a Germaniei a cucerit titlul continental pentru a treia oară în istorie după ce s-a impus în ultimul act de la Ljubljana. 

Singurul gol al partidei a fost reușit de vârful lui Anderlecht, Lukas Nmecha, în minutul 49. Echipa antrenată de Stefan Kuntz s-a răzbunat astfel pentru insuccesul din urmă cu doi ani când a fost învinsă în partida pentru trofeu de Spania. Precedentele două triumfuri ale panzerelor au fost izbutite în 2009 și 2017. Pentru lusitani a fost a treia finală pierdută după cele din 1994 și 2015.

La ediția din acest an, Germania a întâlnit România în grupele Euro iar meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0. În urma acelei remize albe, tricolorii mici au părăsit competiția. Golul înscris duminică seară l-a ajutat pe Nmecha să devină și golgheter al competiției cu 4 goluri înscrise. În 2023, turneul final al CE de tineret va avea loc în România și Georgia.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Golul incredibil reușit în preliminariile Mondialului qatarez! Reușita care a stârnit admirația adversarilor

euro u21nmechagermaniarealitateaportugalia