VIDEO | Halep – Ostapenko, finala de la Roland Garros, în topul celor mai mari surprize din ultimii 10 ani

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 30 decembrie 2019, ora 23:53,
halep
halep

Simona Halep se regăsește în mod nefericit într-un clasament întocmit de către site-ul WTA privind cele mai mari surprize din tenisul feminin din ultimii 10 ani. Este vorba despre finala de tristă amintire de la Roland Garros 2017, când Halep a fost învinsă de către tânăra letonă Jelena Ostapenko.

10 iunie 2017. Jelena Ostapenko abia împlinise 20 de ani. Letona ocupa locul 47 WTA și nu avea niciun trofeu important în palmares.

Meciul dintre Halep și Ostapenko se află pe poziția a treia în ierarhia marilor ‘bombe’ din tenisul feminin.

Pe primul loc este confruntarea Roberta Vinci – Serena Williams, scor 2-6, 6-4, 6-4, de la US Open 2015.

Simona Halep era mare favorită și aștepta primul trofeu de Mare Șlem din carieră. Constănțeanca a câștigat primul set cu 6-4, apoi a condus cu 3-0 în setul doi și cu 3-1 în setul decisiv.

OK, nu am nimic de pierdut, o să încerc să trimit cât mai multe lovituri câștigătoare„, și-a spus Ostapenko înaintea finalei de la Paris.

 

Dar jocul de ‘totul sau nimic’ al Jelenei Ostapenko a dat roade. Tânăra letonă a reușit 54 de lovituri câștigătoare și 54 de erori neforțate și a schimbat puțin percepția asupra jocului pe zgură, în care ‘tenisul-procentaj’ și rezistența în schimburile lungi de mingi îți garantează roadele.

Jelena Ostapenko a câștigat cu 4-6, 6-4, 6-3 și a uluit lumea tenisului, întrucât nu se afla pe lista capilor de serie înainte de Roland Garros. A devenit prima jucătoare din Letonia care câștigă un turneu de Mare Șlem.

Poate că n-am fost pregătită mental să câștig acest trofeu„, a spus Simona Halep la finalul partidei. Peste un an a fost pregătită!

ostapenkosimona haleproland garroswtameciuriHalepfinala