VIDEO | Ilie Năstase, dezvăluiri din copilărie: „M-a afectat mult, nu aveam ce mânca”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 12:27,
ILIE NĂSTASE. FOTO: PROFIMEDIA IMAGES
ILIE NĂSTASE. FOTO: PROFIMEDIA IMAGES

Fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase (75 de ani), a dezvăluit drama copilăriei sale. Primul lider ATP spune că familia sa a avut mari probleme din cauza regimului politic din comunism.

Tatăl meu lucra la Banca Națională, era polițist acolo și colecta banii din toată țara. Din tot Bucureștiul. Era cu mașina, cu polițistul după el. Se ducea, colecta banii și îi ducea la Banca Națională. În anul 1962, cred, a fost acel jaf… s-a dat o lovitură și au stat și prin pușcărie vreo șase luni, că nu îi prindeau pe ăia care au jefuit.

Când i-a găsit pe hoți, le-a dat drumul. Dar au suferit mult. Eu aveam 12-13 ani. M-a afectat mult, nu aveam ce mânca… atunci așa era sistemul, până nu îi prind, tu ești vinovatul.

I-au bătut rău de tot milițienii ăștia în pușcărie. De atunci am eu boală pe milițienii ăștia, pentru că l-au bătut pe tata degeaba. Nu numai atât, l-au bătut și niște sportivi de la Dinamo. Foști boxeri, luptători. Mi-a rămas în minte treaba asta că nu am ce căuta cu cei de la Dinamo, să mă împrietenesc”, a dezvăluit Ilie Năstase.

Acesta a subliniat că nu vrea ca povestea sa să-i eticheteze automat pe toți polițiștii.

Eu sunt stelist, sunt în Armată, dar nu toți sunt milițieni răi. Așa s-a întâmplat… îi aducea pe sportivi pentru că știau unde să le dea, le dădeau la ficat, lovituri de astea ca să nu rămână urme”, a mai spus Năstase, într-o discuție găzduită de podcastul lui Ștefan Mandachi.

Citește și Ilie Năstase, fără menajamente la adresa lui Novak Djokovic: ,,A căutat circ şi l-a găsit! Legea e pentru toată lumea”

steauafoameteilie năstasedinamorealitatea.netcopilărietenisrealitateageneral