VIDEO | Mare surpriză la CM masculin de baschet: naționala Statelor Unite a fost eliminată în semifinale

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 08 septembrie 2023, ora 20:14,
SUA – Germania 111-113
SUA – Germania 111-113

Naționala masculină de baschet a Statelor Unite, campioana olimpică, a fost eliminată în semifinalele CM de Germania.

Naționala masculină de baschet a Statelor Unite a fost învinsă în semifinalele CM de Germania cu 111-113

Este pentru a doua oară la rând când cea mai titrată echipă din istoria recentă ratează meciul pentru aurul mondial, după 111-113 cu Germania. În urmă cu 4 ani, echipa Statelor Unite câștiga medalia de bronz, rezultat considerat cel mai rușinos din istorie.

A fost al doilea eșec al americanilor la actuala ediție a Campionatului Mondial, Lituania impunându-se în grupe cu 110-104.

Meciul de la Manila a fost cel mai ofensiv al turneului, fiind înregistrat un record de 224 de puncte. FIBA a catalogat partida ca fiind cea mai frumoasă din istoria competiției.

Punctul culminant al semifinalei a fost sfertul 3, pe care Germania l-a câștigat cu un avans de 11p. „Condusă de Anthony Edwards și Austin Reaves, echipa SUA s-a adunat și a avut o revenire în al patrulea sfert, dar s-a dovedit a fi prea puțin și prea târziu”, a scris CNN.

Știam că ne este la îndemână să intrăm pe teren și să câștigăm, dar nu am făcut asta”, a spus Austin Reaves la final.

Jocul de baschet a fost globalizat în ultimii 30 de ani. acum meciurile sunt mai dificile, nu ca în 1992. Sunt jucători buni în toată lumea, la fel și echipele. Nu este ușor să câștigi un Campionat Mondial sau o ediție a Jocurilor Olimpice”, a completat antrenorul Steve Kerr.

Germania este singura echipă neînvinsă în turneu, cu un bilanț de 7-0, și va finala împotriva Serbiei,  care a trecut de Canada cu 95-86.

Statele Unite ale AmericiiCampionatul Mondial 2023germania