VIDEO: Marius Sava crește viitoarea Craiova Maxima!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 20 decembrie 2018, ora 11:53,
interliga craiova

A dispărut aproape zece ani din peisajul fotbalistic românesc, dar s-a reîntors în forță! Fostul mijlocaș al Universității Craiova, Marius Sava (40 de ani) considerat unul dintre cei mai tehnici jucători ai generației sale (retras la doar 30 ani), pregătește, de câteva luni, „juveții” de 7-8 ani.

Aflat la prima experiență în antrenorat, Sava a dat deja lovitura. A reușit să-și ducă echipa în faza finală a Interligii de iarnă.

Trofeul „Gheorghe Ene” organizat de FRF a reunit la Ișalnița (13 km de Craiova) cele mai bune echipe de copii sub 8 ani din toată țara. Aici, oltenii au cucerit medalia de bronz, după victoria cu 3-0 în finala mică în fața celor de la Râmnicu Sărat. Clujenii de la Luceafărul au câștigat medalia de aur după ce au învins cu 4-1 LPS Banatul în marea finală.

Noua „Craiova Maxima”

Impulsionat de rezultatele obținute cu micuții olteni, fostul mijlocaș cu peste 150 de meciuri jucate în prima ligă a României are gânduri mari: vrea să devină antrenorul Universității Craiova!  „Orice oltean își dorește asta. Copil fiind, am vrut să joc la Universitatea, acum, din noua postură, îmi doresc să o și antrenez. Este mai greu să antrenezi, decât să joci. Ca antrenor depinzi de copii, când joci, depinzi doar de tine și de coechipierii tăi. Pentru mine este un nou început și sper să-mi fac treaba cât mai bine. Am luat-o de jos, de la copii.Mi-aș dori să ajungă fotbaliști mari, oltenii așteaptă de mult timp o echipă precum Craiova Maxima”

Craiova poate lua titlul!

Copiii au avut parte de o surpriză plăcută la Ișalnița. Fiind vorba de o competiție de nivel național, la finale s-a intonat imnul României la fel ca la marile meciuri. Puștii lui Marius Sava, susținuți frenetic din tribune de părinți, nu s-au despărțit de leul norocos, mascota clubului oltean. Marius Sava are 107 meciuri jucate în tricoul Universității pe prima scenă fotbalistică, însă nu a reușit să devină campion cu gruparea din Oltenia. „Acum este vorba de altă generație, mult diferită de cea a mea. Craiova este o echipă foarte bună cu șanse reale la titlu”, a încheiat „Savarină”, jucător care a evoluat la fel ca Mitriță în Serie B din Italia.

Echipe participante la faza finală a Interligii de iarnă – Trofeul „Gheorghe Ene”

Grupa A: Real Junior Vaslui, Academia „U” Cluj Luceafărul, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, U Craiova 1948 Club Sportiv
Grupa B: CS Inter Galaxy, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, LPS Banatul Timișoara, CSM Râmnicu Sărat

Premii speciale:
Cel mai bun portar: Andrei Rareș  (CSM Râmnicu Sărat)
Cel mai tehnic jucător: Matei Raul (LPS Banatul Timișoara)
Jucătorul finalei: Denis Vadan (Academia „U” Cluj Luceafărul)

marius savacraiovainterliga de iarna
immo-profimedia-0615395249

Reacții după victoria Italiei la debutul EURO 2020: „Germania o poate învinge într-un meci direct”

SS Lazio v Cagliari Calcio, Serie A, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy – 07 Feb 2021

Răzvan Marin, dorit cu insistență de Olympique Lyon! Francezii au făcut prima ofertă pentru român