VIDEO | Marius Şumudică, după calificarea cu emoţii de la Banja Luka: ,,Trebuia să fie 7-0! Respectaţi-mă”

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 14 iulie 2021, ora 08:07,
Marius Șumudică, CFR
Marius Șumudică, CFR

CFR Cluj a obţinut calificarea în turul doi preliminar al UEFA Champions League, după ce a marcat în prelungiri cu bosnicii de la Borca Banja Luka, iar scorul la general a fost de 4-3 pentru ardeleni.

Marius Şumudică, antrenorul lui CFR Cluj, a reacţionat la finalul jocului cu Borac, unde a fost de părere că echipa sa merita să se distanţeze pe tabea de marcaj.

,,Şumi” a declarat la finalul jocului că formaţia din Gruia ar fi trebuit să se distreze pe teren şi să aibă la finalul jocului un avans de nu mai puţin de 7 reuşite.

,,Felicit publicul de aici. Mi-aș dori să am și eu un public ca acesta la Cluj. Mi-aș dori să am suporterii alături de mine, pentru că azi s-a văzut clar ce înseamnă aportul suporterilor. Și la unele decizii ale arbitrilor s-a văzut presiunea pusă de public. Asta e viața. Într-un final, eu cred că s-a calificat echipa mai bună. Am jucat un fotbal bun, cred că trebuia să închidem această calificare din prima manșă, când am avut o sumedenie de ocazii. Azi, la fel, am numărat ocaziile și am avut peste 9 sau 10 mari de a marca, inclusiv două bare. În ultimul minut, alunecarea lui Cestor a fost ca un gol. Trebuie să joci până în ultimul minut. Felicit echipa adversă și le doresc să aibă același succes și anul viitor.

Penalty-urile sunt o loterie. Ați văzut și la finala EURO. Anglia a primit două goluri doar din faze fixe tot campionatul și au pierdut campionatul la penalty-uri. Vreau să scot în evidență dorința jucătorilor mei de a se califica. Gândiți-vă că noi, acum 3 zile, am jucat o Supercupă. Noi n-am avut nicio problemă fizică și felicit echipa, pentru că este foarte bine pregătită. Sunt antrenorul acestei echipe de o lună, în care am disputat 3 meciuri oficiale, dar niciodată în viața mea n-am avut atâtea ocazii de a marca. Și sunt antrenor de 17 ani.

Am făcut un calcul acum. Cu Banja Luka acasă, Supercupa și cu Banja Luka în deplasare, am avut peste 30 ocazii de a marca, ceea ce înseamnă că echipa joacă. Asta e datoria mea, să-i duc până acolo, dar de acolo trebuie să fim mai concentrați, pentru că am marcat un gol superb de la distanță și n-am fost în stare să marcăm de la un metru sau doi metri. Din nou, ăsta e fotbalul.

Am crezut că suntem calificați de la Cluj, am stat în spatele celor două goluri, dar iată că Dumnezeu te poate pedepsi și în decurs de 2-3 minute am luat două goluri. După care, am dominat jocul, n-am mai avut nicio problemă. Asta înseamnă putință, dăruire și dorință. Noi, în 2 zile, jucăm în campionat, după care marți trebuie să jucăm în Gibraltar, călătorim 4-5 ore, deci e foarte greu. Și am jucat pe o atmosferă și pe o căldură infernală.

Clujul e o echipă mare. Este un club care te obligă, dar nu numai pe mine, ci și pe, jucători, conducători, pe toată lumea. Aș vrea să oblige și suporterii să vină lângă noi. E clar că îmi doresc să ajungem cât mai departe în competițiile europene, dar întâi mă gândesc la jocul din Gibraltar, care îți dă posibilitatea să te califici 100% în Conference League. După care, luptăm pentru Europa, luptăm pentru Champions. O luăm pas cu pas

Da, dacă nu era scoasă această regulă, la Cluj trebuia să fie vreo 7-1 și azi trebuia să fie vreo 6, 7-0. Până să marcheze ei. Trebuie să fiți realiști, nu mă puneți într-o situație proastă ca să vă dau răspunsuri greșite. Ok, vă rog, respectați-mă, pentru că eu vă respect, respect această țară.

M-am simțit foarte bine aici, aveți condiții foarte bune, am stat într-un hotel incredibil. Azi am fost la o farmacie și e incredibil. Patronul a făcut tot posibilul să mă ajute, chiar dacă nu sunt din țara asta. Felicitări și toate cele bune pentru Banja Luka!”, a declarat Marius Şumudică, la finalul jocului cu Borak Banja Luka.

În turul doi preliminar al UEFA Champions League, elevii lui Marius Șumudică vor da peste câștigătoarea titlului din ultimul sezon din Gibraltar, Lincoln Red Imps FC.

Citește și ȘUMUDICĂ RĂSUFLĂ UȘURAT! CFR CLUJ MERGE CHINUIT ÎN TURUL DOI PRELIMINAR DIN CHAMPIONS LEAGUE

champions leagueborak banja lukamarius șumudicăred impscfr clujrealitatea