VIDEO | Meci antologic în sferturile UK Championship! Mark Williams l-a învins pe Ding Junhui în jocul 8 cu 101-94

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 17:58,
Mark Williams și Ding Junhui-01
Mark Williams și Ding Junhui-01

Jucătorul galez de snooker Mark Williams și cel chinez Ding Junhui au rescris istoria acestui sport, în sferturile UK Championship.

Mark Williams și Ding Junhui au adunat 195p într-un joc, deși maximum este de 174

Într-un joc de snooker sunt disponibile pe masă maximum 147 de puncte, dacă după fiecare bilă roșie se trimite în buzunar cea neagră. În schimb, scorul dintre Williams și Ding a fost 101-94.

Scorul era, la un moment dat, 62-41 pentru Williams, moment în care cei doi jucători au început să apeleze la lovituri de siguranță.

Ca urmare, în următoarele 37 de minute o singură bilă a fost introdusă corect în bucunar, cea galbenă, astfel că, din cauza falturilor comise, Ding a ajuns să aibă avantaj pe tabelă, 94-76.

Până la urmă, jocul a revenit lui Williams, care a egalat la 4, iar ulterior a mai câștigat un frame. Victoria finală i-a aparținut, însă, chinezului, de trei ori campion al Marii Britanii, care în jocul decisiv a realizat un break de 105 puncte.

Precedentul record de puncte într-un joc era de 192, stabilit de Dominic Dale și Peter Lines.

Adversarul lui Ding în semifinale va fi englezul Judd Trump, care l-a învins pe compatriotul lui Mark Selby cu 6-3, deși continuă se luptă cu o gripă încă dinaintea turneului.

Ding JunhuiMark WilliamsUK Championshipsnooker