VIDEO | Messi, la cota 700! I-a luat faţa lui Ronaldo

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 01 iulie 2020, ora 14:23,
messi 700
messi 700

Leo Messi a ajuns la o bornă importantă în carieră: 700 de goluri pentru club şi echipa naţională în întreaga carieră! Argentinianul şi Cristiano Ronaldo sunt singurii jucători în activitate care au atins această cifră.

În întreaga istorie a fotbalului, doar 7 jucători se mândresc cu o asemenea performanţă. Messi a intrat aseară în clubul select din care mai fac parte Pele, Gerd Muller, Puskas sau Cristiano Ronaldo.

Argentinianul a marcat cu sânge rece în meciul cu Atletico: scăriţă din penalty într-un meci de care depindeau şansele la titlu ale echipei sale. S-a încheiat însă 2-2.

Un detaliu statistic îl aduce pe Messi în faţa lui Cristiano Ronaldo, chiar dacă portughezul a marcat şi el în aceeaşi seară golul cu numărul 728. Messi a avut nevoie de 112 meciuri mai puţin pentru a atinge borna cu numărul 700.

  • Leo Messi: 700 goluri / 861 meciuri.
  • Cristiano Ronaldo: 700 goluri / 973 meciuri (în 2019)

Messi îl conduce pe Ronaldo şi la capitolul Baloane de Aur. Argentinianul are şase, portughezul cinci. Ronaldo l-ar putea egala însă la finalul actualei stagiuni. Cu Barcelona aproape învinsă în lupta pentru titlu, Messi are şanse minime să cucerească din nou trofeul.

Ronaldo este însă aproape de titlu cu Juventus, iar un succes şi în Champions League l-ar aduce în pole-position pentru distincţia mult râvnită.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Încă un pas greșit în lupta la titlu! Barcelona – Atletico, meci straniu, cu trei penalty-uri și un autogol

carierabarcelonastatisticacristiano ronaldoargentinamessi700 goluri