VIDEO | Michael Matthews s-a impus în etapa a 14-a din Le Tour! Tadej Pogacar atacă pentru a-și recupera tricoul galben

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 16 iulie 2022, ora 22:05,
Australianul Michael Matthews a trecut primul linia de sosire la Mende
Australianul Michael Matthews a trecut primul linia de sosire la Mende

Ciclistul australian Michael Matthews (BikeExchange) a câştigat a 14-a etapă a Turului Franţei, disputată între Saint-Etienne şi Mende (192,5 km).

Primul atac al lui Tadej Pogacar a produs panică în evadare

El a parcurs distanța în 4h30:53, fiind urmat la 15 secunde de italianul Alberto Bettiol (EF Education) şi la 34 de francezul Thibaut Pinot (Groupama).

Slovenul Tadej Pogacar (EAU) a atacat după ce plutonul parcursese doar 8 kilometri. Nu l-a lăsat în spate pe liderul clasamentului general, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo), dar a compromis șansele celor din evadare.

În cele din urmă, 23 de rutieri s-au distanțat de grupul tricoului galben. Matthews a fost cel mai puternic, atacând dinainte de Mende și distanțându-se de foștii colegi de evadare.

Jonas Vingegaard a ținut aproape de Tadej Pogacar, când slovenul a atacat a doua oară

Când plutonul a ajuns pe Mende, Pogacar a accelerat din nou, mai ales că era vorba de o cățărare care i se potrivea bine. El i-a lăsat în spate pe toți cei care luptă pentru un loc cât mai bun în clasamentul general, dar Vingegaard a rămas în roata lui.

În prezent, avansul danezului este 2:22. Pe locul 3 se află britanicul Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), la 2:43 de lider.

Duminică are loc etapa a 15-a, Rodez – Carcassonne (202,5 km).

Tadej PogacarMichael Matthewsturul franteiJonas Vingegaard