VIDEO | Mircea Lucescu, scos din sărite de arbitrajul video la ultimul meci din Ucraina: „VAR-ul adaugă probleme!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 13 decembrie 2020, ora 09:23,
MIRCEA LUCESCU
MIRCEA LUCESCU

Dinamo Kiev a terminat la egalitate, scor 2-2, partida contra celor de la FC Kolos Kovalivka, în etapa a 13-a din campionatul Ucrainei!

Formația ucrainiană, condusă de pe bancă de antrenorul român Mircea Lucescu (75 de ani), nu a reușit să se impună în ultimul meci de pe teren propriu, dar chiar și așa rămâne pe primul loc în ierarhie.

Il Luce a făcut show în timpul partidei, asta după ce s-a enervat pe o decizie de arbitraj. Lucescu senior a intrat pe teren în timpul partidei să ceară explicații arbitrului, apoi a mers la vestiare și s-a întors după câteva minute pe banca echipei sale.

Tehnicianul român este de părere că arbitrajul video nu își are rostul într-o competiție precum fotbalul și consideră că arbitrii ar trebui lăsați să își facă treaba, fără consultarea ecranului în cazul cazurilor controversate, deoarece se pierde foarte mult din intensitatea meciului.

”De ce nu a fost folosit în prima repriză, când au fost două faulturi asupra lui Shaparenko? De ce? VAR-ul se uită doar la momentul ultimelor contacte. VAR-ul adaugă probleme! Hai să lăsăm arbitrii să greșească. Să fie fotbalul mai dinamic, fără pauze.

Seleznyov (n.r. – atacantul de la Kolos) e un jucător excelent, știe să simuleze, știe să scoată maximum din fiecare fază. Dar ritmul partidei se pierde când sunt atâtea întreruperi. Nu mai e fotbal. Stăm câte trei-cinci minute ca cineva să vizioneze fazele. Dar nu vreau să iau meritele lui Kolos, bravo lor, au o echipă bună.

Doar că atmosfera a fost ca și cum n-ar fi fotbal. La meciul nostru cu Juventus (n.r. – din Champions League) n-au oprit jocul să vadă fazele. A fost offside la Ronaldo și fault în șase metri, dar n-au tras linia să vadă. La fel și cu Barcelona, Pique a faultat în careu. Am avut penalty!”, s-a arătat revoltat Mircea Lucescu, la conferința de presă de după meci.

Dinamo Kiev este liderul din campionatul Ucrainei, la patru puncte distanță de rivala Șahtior Donețk, dar care are cu un meci disputat în minus.

Citește și EXCLUSIV | Lucrul de care trebuie să se ferească Hațegan de aici încolo: “I-ar compromite viitorul”

realitateaVARdinamo kievmircea lucescuarbitraj