SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

VIDEO | Piesă tribut pentru Ivan Patzaichin! Imaginile, filmate chiar la Mila 23

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 09 septembrie 2021, ora 21:47,

Trupa Subcarpaţi i-a adus un tribut special lui Ivan Patzaichin. Videoclipul în care apare marele campion a fost lansat la câteva zile după decesul sportivului de legendă.

Subcarpați, împreună cu Rusalka, un ansamblu folcloric din Mila 23, au realizat o melodie în memoria marelui Patzaichin. Imaginile din videoclip au fost filmate chiar în acest an şi îl arată pe multimpul campion olimpic vâslind prin Delta Dunării.

„Originar din Mila 23, un mic sat de lipoveni din Delta Dunării, Ivan și-a folosit gloria pentru a da înapoi comunității sale sprijinul de care s-a bucurat în timpul carierei de sportiv, antrenor și, mai apoi, de antreprenor social. A iubit din toată inima natura, sportul, oamenii și cultura. Și-a dorit să promoveze valorile lipovenilor, să contribuie la profilul identitar local și la creșterea turismului cultural din Deltă. (…)

La începutul lui 2021, am avut onoarea să fim invitații lui Ivan, acasă, la Mila 23. Am găsit aici o comunitate vibrantă care, pe lângă tradiția de a oferi României cei mai mulți campioni olimpici la sporturile pe apă, se bucură și de o puternică tradiție muzicală. (…)

Ne-am propus, împreună cu Ivan și cu echipa lui, Rowmania, să aducem în actualitate prestația artistică a corului Rusalka din Mila 23 și să punem sub lumină aportul pe care amestecul multietnic absolut unic de aici îl poate aduce dezvoltării Deltei Dunării – un ținut ospitalier, care le-a permis comunităților locale să crească, să lase și să păstreze mărturii ale istoriei lor culturale, transformând Delta în una dintre cele mai cosmopolite și valoroase întinderi verzi-albastre din România.

Suntem onorați. Îți mulțumim, Ivan! Plecăciuni și ape line! Continuăm”, au transmis artiştii implicaţi în proiectul emoţionant.

Şapte medalii olimpice (patru de aur) şi 22 de medalii la campionatele mondiale a cucerit Ivan Patzaichin în cariera de sportiv.

legendasubcarpatiomagiusportivmelodietributdecesmila 23canotorivan patzaichin