VIDEO | Premieră pentru automobilismul românesc! Simone Tempestini luptă pentru un premiu cu Lewis Hamilton

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 29 noiembrie 2022, ora 17:50,
Simone Tempestini
Simone Tempestini

Pilotul Simone Tempestini a fost nominalizat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) pentru titlul de „Action of the year”.

Simone Tempestini luptă pentru titlul de „Action of the year” cu Lewis Hamilton

Românul, de şapte ori campion naţional al României la raliuri, ultima dată în acest an, a fost la un pas şi de podiumul european în FIA ERC.

Clujeanul, alături de copilotul Sergiu Itu, a reuşit performanţa de a se clasa pe locul 4 la general la finalul sezonului, deşi nu a putut concura la ultimele două runde.

Campionul naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, a fost nominalizat de FIA pentru titlul de Action of the year în motorsportul mondial alături de nume precum Lewis Hamilton şi Oliver Solberg.

FIA a făcut o selecţie din cele mai spectaculoase momente ale sezonului 2022, iar fanii au ocazia să voteze viitorul câştigător pe site-ul oficial. Este pentru prima oară când un pilot român este nominalizat la un premiu pe care FIA îl va înmâna chiar în cadrul galei de ceremonie de la finalul anului.

Tempestini a fost ales ca urmare a momentului din etapa europeană de raliuri, care a avut loc în Azore în primăvară, şi unde românul a evitat un accident şi chiar l-a depăşit pe spaniolul Pardo, deşi spaţiul era extrem de îngust şi totul părea o misiune imposibilă”, se menţionează pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

În total, au fost nominalizate 11 momente din 11 cele mai importante campionate care au loc sub egida FIA, printre care Formula 1, WRC, ERC, Formula E sau Mondialul de Rally Cross. Câştigătorul va fi declarat pe baza voturilor fanilor de pe site-ul FIA.

Printre cei care au mai fost nominalizaţi anul acesta se numără Lewis Hamilton şi Oliver Solberg. În trecut, au primit trofeul „Action of the year” piloţi precum Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso şi Esapekka Lappi.

lewis hamiltonsimone tempestini