VIDEO | Rajeev Ram și Joe Salisbury sunt „campionii campionilor”! Cei doi și-au apărat titlul cucerit anul trecut

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 19 noiembrie 2023, ora 18:20,
Rajeev Ram și Joe Salisbury
Rajeev Ram și Joe Salisbury

Perechea americano-britanică de tenis Rajeev Ram și Joe Salisbury a câștigat ediția din acest an a Turneului Campionilor.

Rajeev Ram și Joe Salisbury au câștigat Turneul Campionilor la dublu

Cei doi, desemnați a șasea pereche la câștigarea trofeului, s-au impus cu 6-4, 6-3 în fața lui Marcel Granollers și Horacio Zeballos (Spania, Argentina; cs 5).

Ram și Salisbury au făcut un meci impecabil, în special la serviciu. Concret, adversarii și-au procurat o singură minge de break în tot meciul, în game-ul de debut al partidei, pe care au ratat-o.

Americanul și britanicul au realizat break break la 2-1, după care au închbis setul cu un game alb. În partea a doua a confruntării s-a mers cap la cap până la 3-3, moment în care Ram și Salisbury au câștigat pe serviciul adversarilor. Ulterior, nu au mai fost „incidente” până la finalul partidei.

A fost a treia finală jucată de perechea americano-britanică la Turneul Campionilor. Ram și Salisbury au fost învinși în de francezii Pierre-Hugues Herbert și France Nicolas Mahut cu 4-6, 6-7 (2), iar anul trecut s-ai impus cu 7-6 (0), 6-4 în fața croaților Nikola Mektic și Mate Pavic.

Ram a luptat pentru trofeu și în 2016, alături de sud-africanul Raven Klaasen, cei doi pierzând în super tie-break, cu 6-2, 1-6, 8-10, în fața lui Henri Kontinen (Finlanda) și John Peers (Australia).

În 2015 a fost finală românească la Londra, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer câștigând cu 6-4, 6-3 meciul cu Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna.

Acesta din urmă a jucat și la ediția actuală, alături de australianul Matthew Ebden, pierzând în semifinale 5-7, 4-6 în fața lui Granollers și Zeballos.

Rajeev RamTurneul CampionilorJoe Salisbury