VIDEO | Record mondial de viteză pe Transfăgărășan!

Articol de Florian Tudorache - Publicat luni, 09 iulie 2018, ora 14:56,
masina1
masina1

Triplul campion al Angliei, Mark Higgins, va încerca în următoarele trei zile, pe Transfăgărășan, să stabilească un nou record de viteză pe „cel mai spectaculos drum de munte din lume”, cum l-au poreclit cei de la Top Gear.

El va pilota un o „bestie pe 4 roți”, un Subaru WRX STI ce poate dezvolta 600 cai putere. Britanicul care a făcut cascadorii și în seria James Bond va fi asistat în tentativa sa de cei mai buni piloți de raliuri din România, campionii naționali de la Napoca Rally Academy.

Recordul va fi setat pe o lungime de 82 kilometri, o premieră mondială ca distanță. Startul va a fi dat de la ieșirea din Cârțisoara și sosirea va fi pe barajul de la Vidraru. Circulația va fi restricționată pentru punlic până miercuri pe anumite secțiuni de drum și intervale orare.

Campionul mondial de juniori Simone Tempestini, veteranul Marco Tempestini dar și campionul național en-titre Bogdan Marișca se vor ocupa de securizarea traseului și îi vor da ponta sfaturi utile britanicului, ei concurând pe Transfăgărășan în anii trecuți.

Echipa Subaru America va realiza un film al întregului eveniment, iar aceștia speră ca el să devină unul viral pe plan mondial, spune Dominick Infante, director de comunicare Subaru America. Mai mulți jurnaliști americani vor veni în România pentru acest proiect inedit.

Pilotul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini spune că evenimentul ar putea însemna un boom de imagine pentru România și în anii viitori mai mulți piloți străini să încerce să doboare recordul pe Transfăgărășan.

transfagarasanmarco tempestinimasinisubarutop gearsimone tempestinimark higginsnapoca rally academysubaru americaraliu