VIDEO | S-a dat primul trofeu la US Open! Premieră negativă în turneele juniorilor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 08 septembrie 2023, ora 21:52,
Joe Salisbury și Rajeev Ram
Joe Salisbury și Rajeev Ram

Jucătorul american de tenis Rajeev Ram și cel britanic Joe Salisbury sunt primii campioni ai ediției din acest an de la US Open.

Rajeev Ram și Joe Salisbury au câștigat, a treia oară la rând, proba de dublu de la US Open

Cei doi, desemnați a treia pereche favorită la câștigarea trofeului, i-au avut adversari în finală pe indianul Rohan Bopanna și australianul Matthew Ebden (cs 6), pe care i-au învins cu 2-6, 6-3, 6-4.

Meciul a durat 2 ore și 4 minute, iar Ram și Salisbury au devenit primii jucători din Era Open (după 1968) care câștigă trofeul de trei ori la rând.

Acum 2 ani i-au învins pe britanicul Jamie Murray și brazilianul Bruno Soares cu 3-6, 6-2, 6-2, iar în 2022 pe olandezul Wesley Koolhof și britanicul Neal Skupski cu 7-6 (4), 7-5.

De-a lungul timpului, doi români s-au impus în finală. În 1975, Ilie Năstase și americanul Jimmy Connors treceau de olandezul Tom Okker și americanul Marty Riessen cu 6-4, 7-6, iar în 2017 Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Roger îi învingeau pe spaniolii Feliciano și Marc Lopez cu 6-4, 6-3.

Două meciuri de pe tablourile juniorilor au fost întrerupte din cauza căldurii

Pentru prima dată în istoria competiției rezervată juniorilor, două meciuri au fost întrerupte din cauza căldurii.

Astfel, italianul Federico Cina (cs 14) și brazilianul Joao Fonseca (cs 7), respectiv, slovaca Renata Jamrichova (cs 1) și cehoaica Tereza Valentova (cs 9) au fost trimiși la cabine de două ori, pentru că nu mai suportau căldura și umiditatea. Prima dată s-a întâmplat în setul de debut, iar a doua oară în cel decisiv.

Celelalte semifinale sunt Arthur Gea (Franța, cs 15) – Learner Tien (Statele Unite, cs 11), respectiv, Laura Samsonova (Cehia, cs 10) – Katherine Hui (Statele Unite, WC).

La junioare, România mai are o reprezentantă în turneu, în proba de dublu. Mara Gae și rusoaica Anastiasiia Gureva au fost desemnate a 8-a pereche favorită la câștigarea turneului și le au adversare în penultimul act pe japonezele Hayu Kinoshita și Wakana Sonobe.

Mara Gae

În cealaltă semifinală se întâlnesc Jamrichova și americanca Kaitlin Quevedo (cs 1), respectiv, japonezele Sara Saito și Nanaka Sato.

Joe SalisburyUS Open 2023Rajeev Rammara gae