VIDEO | Situație incredibilă la Cupa Africii! Un meci a fost reluat la 40 de minute după fluierul final

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 22:16,
Sursă foto: ©Fareed Kotb/Sports Inc/ Profimedia
Sursă foto: ©Fareed Kotb/Sports Inc/ Profimedia

Meciul Tunisia – Mali din cadrul grupei F a acestei ediții a Cupei Africii pe națiuni va intra cu siguranță în istoria competiției. 

Centralul Janny Sikazwe, din Zambia, a fost protagonistul unor momente care i-au uluit pe cei prezenți pe stadion. Prima oară, arbitrul i-a șocat pe cei care urmăreau jocul atunci când a fluierat finalul partidei în minutul 86.

Dar deruta cavaluerului nu s-a oprit aici. Chiar dacă a sesizat eroarea a persistat în greșeală și a doua oară. Și a mai pus capăt întâlnirii încă o dată cu câteva secunde înaintea expierării celor 90 de minute regulamentare. Banca Tunisiei a protestat vehement și s-a îndreptat spre central pentru a-i arăta că a procedat încă o dată neconform cu legile jocului de fotbal. decizia nu s-a schimbat însă la fel de repede ca prima oară.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV VIDEO | Se apropie sfârșitul carierei pentru Mircea Lucescu? „Dacă nu ia campionatul, se lasă!”

Abia la aproape jumătate de oră după ce echipele erau deja la vestiare și antrenprii la conferințele de presă, CAN a făcut anunțul în privința disptării minuteleor de prelungire aferente care au fost „tăiate” de arbitru. La centru nu a mai apărut însă Sikazwe ci rezerva sa, Helder Martins de Carvalho, care a dus confruntarea la bun sfârșit. Mali a avut câștig de cazuă la limtiă grație unui gol reulit de Kone, în minutul 48, din penalty.

Învinșii au avut și ei o lovitură de la 11m, pe care Khazri a ratat-o însă. Malienii au temrinat în 10 meciul după ce Toure a fost eliminat după primul fluier final fals. Interesant este că arbitrul care s-a pierdut cu firea miercuri după amiază a consud chiar finala uneia dintre edițiile precedente ale competișiei , din 2017, dintre Camerun și Egipt. Și a fost prezent inclusiv la Cupa Mondială din 2018, unde a fost delegat la două jocuri!

CITEȘTE ȘI –>> Anamaria Prodan, declarații din tinerețe: „Jucam fotbal în curtea școlii la bustul gol”

situatie incredibilacupa africii pe natiunimalitunisia