SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

VIDEO | Spaniolii anunţă noul favorit la Balonul de Aur! Cifrele uluitoare ale lui Benzema

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 23 septembrie 2021, ora 18:10,

Karim Benzema este noul favorit la câştigarea Balonului de Aur! Cel puţin asta anunţă jurnaliştii spanioli după startul incredibil de sezon al atacantului francez.

În etapa a şasea din La Liga, Real Madrid a învins Mallorca, scor 6-1, iar Benzema a marcat de două ori şi a pasat decisiv la două dintre reuşitele lui Asensio. Performanţa atacantului a venit în continuarea unei serii excelente reuşite în startul actualei stagiuni. Benzema a marcat deja opt goluri, tot atâtea câte a reuşit rivala Barcelona. Atacantul lui Real Madrid a ajuns astfel la cifre uluitoare în startul de sezon.

În şapte meciuri din actualul sezon, Benzema a marcat opt goluri şi a pasat decisiv de alte şapte ori. 

Publicația spaniolă Marca susține că, „dacă Balonul de Aur din Franţa este un premiu serios, atunci Benzema trebuie să îl aibă”.

Şi cotidinaul As îl laudă pe francez: „Este un artist. Robert Lewandowski înregistrează doar statistici reci faţă de arta lui Benzema”.

La EURO 2021, Benzema a revenit în naţionala Franţei şi a marcat patru goluri la turneul final la care „cocoşii” au fost eliminaţi în optimile de finală decise la penalty-uri, cu Elveţia.

După dubla reuşită în meciul cu Mallorca, Benzema a ajuns la 200 de goluri în La Liga, performanţă pe care au reuşit-o numai zece jucători de-a lungul istoriei.

În vârstă de 33 de ani, Karim Benzema evoluează la Real Madrid din 2009, atunci când Florentino Perez l-a transferat de la Olympique Lyon. 35 de milioane de euro a plătit Real Madrid pentru nouarul său în urmă cu 12 ani.

balonul de aurspaniafrancezatacantreal madridbenzemamarca