VIDEO | Universitatea Craiova a remizat acasă cu “U” Cluj-Napoca, deși a avut 2-0! 3 goluri au fost marcate din penalty

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 09 februarie 2024, ora 22:43,
Universitatea Caiova – “U” Cluj-Napoca 2-2
Universitatea Caiova – “U” Cluj-Napoca 2-2

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, 2-2, pe teren propriu, cu “U” Cluj-Napoca, în etapa a 25-a a Superligii.

Universitatea Craiova a condus “U” Cluj-Napoca acasă cu 2-0, dar s-a ales doar cu un punct

Echipa gazdă a condus cu 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Lyes Houri (9) şi Mihai Căpăţînă (45), ambele din penalty.

Primul a fost acordat după un fault comis de Bogdan Vătăjelu (sosit de la Universitatea Craiova la începutul sezonului) la Jovan Markovic, iar al doilea după un fault făcut de Roger la Ştean Baiaram.

“U” Cluj a redus din diferență în părimele secunde ale reprizei a doua, prin Valentin Gheorghe, unul dintre cei patru jucători trimiși în teren de Ioan Ovidiu Sabău la pauză

Egalarea a restabilit-o din penalty Dan Nistor, jucător la Universitatea Craiova între ianuarie 2020 și februarie 2023. Faultul fusese comis de Nicuşor Bancu, care l-a agăţat în careu pe Valentin Gheorghe.

Universitatea Craiova rămâne cu o singură victorie în ultimele şapte etape, iar în ultimele patru meciuri de acasă a obţinut doar două puncte.

Echipa antrenată de bulgarul Ivaylo Petev se află pe locul 4, cu 38p, dar poate fi depășită de Farul, dacă echipa manageriată de Gheorghe Hagi învinge Dinamo acasă.

“U” Cluj are un singur punct în ultimele trei etape şi o singură victorie în ultimele şase runde, fiind pe locul 8, cu 33p. singura echipă care o poate depăși este Petrolul, dacă se impune în deplasare, cu FC Hermannstadt.

Universitatea Craiova – “U” Cluj-Napoca 2-2 (2-0)

Marcatori: Houri (10-p), Căpăţînă (45-p) / Gheorghe (46), Nistor (64-p)

Universitatea Craiova: Lazar – Vlădoiu (66 – Ian), Zajkov, Maldonado, Bancu – Creţu, Mateiu (86 – Kozulj), Căpăţînă – Houri (66 – Mekvabishvili), Markovic (58 – Koljic), Baiaram (86 – Danciu). Antrenor: Ivaylo Petev.

“U” Cluj-Napoca: Gorcea – Piţian (46 – Simion), Masoero, Mitrea, Vătăjelu (46 – Anselmo) – Pănoiu (46 – Chintes), Bic – Roger (46 – Gheorghe), Nistor, Chipciu – Popa (78 – Doukoure). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu, Radu Ghingulea – Andrei Antonie

Cartonaşe galbene: Bancu ‘87/ Vătăjelu ’11, Pănoiu ’19, Anselmo ‘86

Etapa a 25-asuperliga