Zăvăleanu, reacție după decizia FIFA primită de Dinamo: „Mi se pare absolut aberant”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 09 iulie 2021, ora 22:39,
Razvan Zăvăleanu
Razvan Zăvăleanu

Clubul Dinamo a fost înștiințat de către FIFA, printr-un email, că are interzis la transferuri, din cauza unei datorii de 370.000 de euro către Isma Lopez.

Însă, la primirea veștii, a venit și replica formației din Ștefan cel Mare. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, susține, conform ProSport, că nu a venit niciun comunicat oficial emis de forul suprem, în care să fie specificat faptul că interdicția la transferuri a lui Dinamo se menține.

Totuși, Zăvăleanu a confirmat că a primit emailul trimis de FIFA, dar clubul nu are cum să dovedească faptul că nu are bani să platească restanțele către jucătorul spaniol, din moment ce Dinamo este în insolvență.

”Nu există o decizie oficială. Avem un mail în care ni se spune, absolut aberant mi se pare mie, că nu putem face dovada faptului că nu avem bani să plătim. Așa ceva n-am mai auzit niciodată. Nu există o decizie a FIFA, în acest moment.

Deschiderea de către o instanță judecătorească din Uniunea Europeană a unei proceduri de insolvență certifică faptul că nu sunt fonduri disponibile pentru a fi plătiți creditorii, este definiția legală. Există un articol în regulament care spune că odată cu deschiderea procesului insolvenței trebuie să fie închise procedurile de acest gen.

Răzvan Zăvăleanu

Dar, în cazul nostru, avocatul vrea să se convingă, înainte de a lua o decizie, că nu putem să facem plata. Mie mi se pare puțin de râs și cred că oricărui student de anul întâi de drept i se pare hilar să i se ceară să facă o asemenea dovadă. Așteptăm în continuare decizia FIFA”, a declarat Zăvăleanu, pentru ProSport.

CITEȘTE ȘI –>> RIDICAREA INTERDICȚIEI LA TRANSFERURI PENTRU DINAMO AR FI FOST AMÂNATĂ! DECIZIA TAS

razvan zavaleanuinsolventarealitateadinamoisma lopexinterdictiefifa