Zi grea pentru fotbalul românesc! Cinci ani de când Daniel Prodan a pierdut cel mai important „meci” al său

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 16 noiembrie 2021, ora 15:36,
Daniel Prodan
Daniel Prodan

Data de 16 noiembrie 2015 va rămâne veșnic în istoria fotbalului românesc, asta după ce unul dintre cei mai mari internaționali s-a stins din viață!

Daniel Prodan a trecut în neființă la vârsta de doar 44 de ani, în urma unui infarct. Fostul mare fundaș a fost comemorat astăzi de o parte dintre foștii săi colegi de la națională, dar și de la echipa de club. Astfel, nume precum Florin Răducioiu, Iulian Miu, George Ogăraru și Florin Prunea au mers astăzi la locul de veci al lui „Didi” pentru a lăsa câte o coroană.

„Da, sunt 5 ani fără Didi, o bucurie de om! Cred că peste tot unde era, era sufletul echipei. Așa îl am în amintire. E trist, însă noi preferăm să ne amintim de el așa cu ma fost… Ne-am văzut ultima oară la Gala dedicată lui Mihăiță Neșu, a venit foarte implicat. Rămâne un mare stelist”, a declarat George Ogăraru, citat de Pro Sport.

„Ne întâlnim aici și ne pare râu, dar depănăm amintiri frumoase. Îmi aduc aminte când a venit îmbrăcat popular la meciul cu Ungaria și ne încuraja… Băieții ăștia tineri au de învățat acum…

Didi Prodan e un simbol al românilor, al echipei naționale. Asemenea fotbaliști nu mai sunt azi nici ca sportivi, nici ca oameni. Am multe amintiri cu el, meciul cu Belgia a fost epocal. Nu știam dacă suntem titulari, eram un pic speriați că vom lua bătaie. Apoi ne-am bucurat foarte tare de acel succes”, a declarat și Florin Prunea, potrivit sursei menționate mai sus.

Daniel Prodan a strâns 54 de selecţii pentru echipa naţională în perioada 1993 – 2001. Fostul fundaș și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost transferat de Steaua București. După trei sezoane petrecute în Ghencea, Didi Prodan a plecat la Atletico Madrid, unde a jucat timp de doi ani.

A urmat apoi Glasgow Rangers, începând cu 1998, după care fostul internațional a revenit în țară, la Steaua, Rocar și FC Național.

Citește și CUMPLIT! CE S-A ALES DE O FOSTĂ CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI: ,,AM FOST BĂTUTĂ, ABUZATĂ, M-AM INFECTAT CU HIV ŞI M-AU MUŞCAT ŞOBOLANII”

decesrealitateadaniel prodan