Zi de neuitat la Jocurile Olimpice! Două evenimente de astăzi au intrat în istoria competiției

Articol de George Drafta - Publicat luni, 02 august 2021, ora 21:35,
Sursă foto:  Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Doi sportivi au oferit astăzi momente de neuitat pentru ediția din acest an a marii sărbători a sportului mondial. 

Mijain Lopez a egalat peformanța unor sportivi de legendă după ce a câștigat la patrulea titlul olimpic la rând. Cubanezul a câștigat medali de aur în concursul de lupte, la categoria 130 de kilograme.  În drumul său spre medalia de aur, luptătorul de 39 de ani a trecut și de reprezentantul nostru Alin Alexuc, iar în finală l-a învins pe georgianul Iakobi Kajaia cu 5-0. Poreclit „Uriașul din Herradura”, Lopez s-a impus la 0 în toate cele patru lupte ale sale de la Tokyo. Tot patru titluri olimpice mai au și Carl Lewis (săritura în lungime), Al Oerter (aruncarea discului) şi Michael Phelps (înot).

Sursă foto: Profimedia

În concursul de haltere, neo-zeelandeza Laurel Hubbard, a devenit primul sportiv transgender din istoria Jocurilor Olimpice. Ea a fost descalificată după ce nu și-a trecut în cont vreo încercare reușită din cele trei pe care le-a avut la dispoziție. Sportiva de 43 de ani a concurat la categoria +87 de kilograme și a primit acceptul de a intra în concurs după ce nivelul de testosteron a fost menținut sub 10 nanomoli pe litru pe o perioadă de un an conform normelor stabilite atât de CIO și de Federația Internațională de Haltere. Hubbard și-a început tranizția la 35 de ani pe când se numea Gavin.

CITEȘTE ȘI –>> TRĂIRILE SPECIALE ALE BIANCĂI GHELBER DUPĂ PRIMA CALIFICARE ÎNTR-O FINALĂ LA JO: „ÎN FIECARE MINUT MĂ GÂNDESC LA EA”

Laurel HubbardJO tokyotransgenderpremierarealitatea