3 echipe românești vor au cerut wildcard pentru Liga Campionilor! Anunțul făcut de Constantin Din

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 05 iunie 2024, ora 17:04,
Constantin Din
Constantin Din

Preşedintele FR de handbal, Constantin Din, a anunţat că echipele Dinamo (masculin), Rapid şi Gloria Bistriţa, la feminin, vpr să joace în Liga Campionilor pe bază de wildcard.

Din este convins că Dinamo și Rapid vor primi wildcard

Oficialul FRH s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte un răspuns pozitiv din partea federaţiei europene.

„Sunt câteva solicitări ale unor echipe de upgrade în cupele europene. Astfel, Dinamo a făcut o solicitare de a evolua în Liga Campionilor, a cerut un wildcard. Din punctul meu de vedere are şanse foarte mari să îl primească, eu sunt optimist.

Atât Dinamo, cât şi Rapid vor avea wildcard şi vor juca în Liga Campionilor. Mai mult de atât, chiar şi Bistriţa a solicitat un upgrade pentru a putea evalua în Liga Campionilor. Şi Ungaria a avut trei echipe, tot prin wildcard, sperăm să se obţină aceste wildcard-uri.

Este un lucru curajos din punctul meu de vedere pentru că ştim foarte bine, în Liga Campionilor nivelul de exprimare al echipelor este superior faţă de Europa League. E un lucru care pe mine mă bucură şi cred că şi federaţia europeană ar trebui să se bucure, pentru că are solicitări de la cluburile din Europa să participe în cupele europene.

Asta înseamnă că sunt competiţii reuşite”, a declarat Din, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte echipa masculină Dinamo Bucureşti, Constantin Din are încredere că va performa şi după plecarea antrenorului spaniol Xavi Pascual.

„Eu cred că Dinamo, prin proiectul pe care îl are, va fi la o valoare mai mare decât a fost până acum. Asta nu înseamnă că Xavi Pasqual nu ar fi avut valoare.

Este un proiect ambiţios, au reuşit să atragă foarte mulţi sponsori în jurul echipei care susţin pregătirea şi performanţa clubului. Este o emulaţie foarte bună în jurul echipei Dinamo şi toate lucrurile acestea duc la creşterea performanţei”, a mai precizat el.