Cum se va face accesul suporterilor pe stadion! Anunţul ministrului Eduard Novak

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 14 mai 2021, ora 19:25,
Eduard Novak, MTS
Eduard Novak, MTS

Eduard Novak, ministrul Sportului, a reacţionat după ce Klaus Iohannis a anunţat că spectatorii se pot întoarce în tribune începând cu data de 15 mai.

După ce preşedintele României a anunţat că suporterii vor putea fi prezenţi în tribune, în limita a 25% din capacitatea stadioanelor, Eduard Novak spune că prima partidă care va avea fanii prezenţi va fi finala Cupei României.

Acesta a adus în discuţie şi modul în care suporterii vor putea intra pe un stadion de fotbal, iar schema urmată va fi cel mai probil cea de la UEFA.

,,Finala Cupei României e primul meci unde se va juca cu spectatori. Organizatorii trebuie să se asigure că pot testa și face toate cele și apoi noi o să cerem avizul CSU. Individual, fiecare în parte, îmi doresc să aibă și staff-ul tehnic care să asigure condiții. Noi o să cerem garanții și toate detaliile, cine dispune, toată schematică, dar cu siguranță schema UEFA este una foarte bună. Gradul maxim e momentan 25%, foarte bună pentru început, dar o să creștem.

Cam această schema va fi aplicabilă și la celelalte sporturi, cred că este foarte bine gândită și o să o aplicăm peste tot. În seara asta vom avea ședință de guvern și o să vedem ce modificări se mai aduc, dar cu siguranță în afară de cele sanitare, condițiile sunt să fi fost vaccinat, test PCR de 24 de ore, test antigen, au avut boală în ultimele 90 de zile. Se pot face teste antigen pe loc. Eu sper într-o relaxare mai mare. Gradual o să creștem și către copii și juniori.”, a declarat Eduard Novak, pentru Digi24.

Ultimul meci cu spectatori disputat în România a avut loc în 2020, între Rapid Bucureşti şi CSM Reşiţa.

Citeşte şi Reacţia LPF, după anunţul că suporterii pot reveni pe stadioane: ,,Urcă şi ei nişte trepte, ca noi toţi! Ţine de specificul perioadei”

klaus iohannisrealitateaspectatoriEduard Novak