Acuzații grave la națională: Între 3000 și 5000 de euro șpagă pentru o convocare

Articol de Dan Istratie - Publicat miercuri, 15 iunie 2022, ora 10:12,
arena nationala de sus
arena nationala de sus

După ce România a suferit o înfrângere drastică în fața celor din Muntenegru, Florin Prunea a răbufnit amintind de o declarație mai veche a lui Marcel Pușcaș în care vorbește de faptul că șpaga la nivel de echipă națională de juniori a ajuns la nivelul de 3000-5000 de euro pentru o convocare. Acest lucru ar putea influența și starea execrabilă în care se află și fotbalul mare în acest moment, după ani buni de corupție.

„Când vine Marcel Pușcaș și spune că e convocarea la juniori 3.000 și 5.000 pentru titular… Din interiorul lor, n-am spus-o eu. E posibil așa ceva? A doua zi trebuia să-i ia pe sus. Sfidează o țară întreagă actualul președinte FRF. O să vedeți că va sfida în continuare și nu se va întâmpla nimic. Măcar suporterii să se ducă peste ei, să-i scoată afară de acolo, să vină oameni profesioniști, care au făcut ceva pentru România și îi interesează fotbalul românesc. E posibil așa ceva? El ne sfidează pe toți”, a spus Florin Prunea la ProSport Live.

Iată declarațiile lui Marcel Pușcaș făcute în aprilie 2021:

„Multe voci de părinți susțin, în multe situații, existența șpăgilor pentru convocările copiilor la echipele naționale de juniori. Tarifele vehiculate ar fi:

prezența la selecțiile naționale – 1.000 euro
selectarea în cadrul lotului național lărgit – 3.000 euro
introducerea în teren, în jocurile internaționale – 5.000 euro.
Sunt și situații în care banii sunt compensați cu voturi, în cazul părinților sau antrenorilor votanți ai președintelui FRF. Fum fără foc nu iese. Acuzele au fost publice de foarte multe ori. Dacă ele sunt adevărate, este foarte grav. Aceste forțări artificiale ale notei în privința selecțiilor la loturile naționale pot să satisfacă pentru moment orgoliul vostru ca părinți, dar nu schimbă valoarea intrinsecă a viitorului fotbalist. Degeaba îți «vopsești» copilul dând șpagă sau influențând selecționerii pentru că la seniori, când apar miza, spectatorii și ziariștii, aceștia îți vor rejecta copilul și-l vor așeza la locul lui. Pe bancă sau în afara lotului”.

realitatea.netrealitatea