VIDEO | Adi Mutu, după eliminarea de la EURO U21: ,,Dezamăgirea e mare, pentru că nu am pierdut niciun meci”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 30 martie 2021, ora 21:43,
Adi Mutu, Sursa foto: Profimedia Images
Adi Mutu, Sursa foto: Profimedia Images

Adi Mutu, selecţionerul României U21, a susţinut o conferinţă de presă la finalul meciului decisiv de la Campionatul European de tineret, cu Germania.

După 90 de minute, echipa lui Mutu a terminat la egalitate cu nemţii, scor 0-0, după ce Alex Măţan a trimis mingea în bară, iar Nmecha a ratat un penalty pentru Germania.

,,Briliantul” spune că există o oarecare dezamăgire în tabăra Românii pentru ratarea calificării în sferturi, având în vedere că Măţan&Co nu au pierdut niciun meci la Budapesta. Cu toate astea, Mutu mai declară că jucătoii trebuie felicitaţi pentru atitudinea avută în teren.

,,Sincer, nici nu știu cum aș putea lua acest lucru. Dezamăgirea e mare, pentru că nu am pierdut niciun meci. Dar și mulțumiți. Dacă întrebam pe cineva dacă ne 5 puncte înainte, probabil erau foarte puțini care ar fi spus nu. Rămâne experiența unui turneu bun.

Au arătat că au mare inimă și au arătat că joacă cu mare ardoare pentru tricoul României. Asta mă face un antrenor mulțumit. Este U21, să nu uităm că, pe lângă rezultatele îmbucurătoare, trebuie să-i pregătim pe acești băieți pentru naționala mare, să fie învățați cu un astfel de ritm. Băieții trebuie felicitați pentru atitudinea lor.

Am schimbat echipa pentru că a fost un turneu greu. Nu doar fizic, ci și emoțional. Cred că era foarte greu să încep cu același 11. Ideea a fost să intru cu trei mijlocași proaspeți, să pot susține mijlocul, să putem avea o apărare cu agresivitate foarte bună, iar în repriza a doua să-i băgăm pe cei care au calitate, ca Ciobanu, Moruțan, etc.

Sursa foto: Profimedia Images

Ideea a fost să rezistăm cât mai mult. N-am reușit, am fost aproape prin Mățan, prim prima repriză. Să ridicăm capul acum. Cred că suporterii noștri sunt mândri de noi, de cum ne-am bătut cu fiecare echipă. V-am zis că n-am venit în vacanță și cred că am demonstrat acest lucru.”, a declarat Adi Mutu, după meciul cu Germania U21.

În urma rezultatului din această seară de la Budapesta, România termină pe locul 3 în grupa A a Campionatului European Under 21.

De cealaltă parte, Germania încheie după aceste trei meciuri pe locul 2 în Grupa A a Europeanului de tineret, după ce Olanda U21, care a zdrobit Ungaria U21, scor 6-1.

Sursa foto: Profimedia Images

Citeşte şi VIDEO | Un 0-0 nu a fost de ajuns pentru România U21! ,,Tricolorii” lui Mutu se opresc în faza grupelor la Campionatul European

echipa nationalaadi mutucampionatul europeangermaniarealitatea