Adrian Mititelu arată vinovații în scandalul de la Sf. Gheorghe: „Sepsi a premeditat totul! Am mai multe informații”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 30 ianuarie 2023, ora 18:15,
Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Scandalul iscat în urma întreruperii meciului Sepsi – FC U Craiova 1948 continuă să creeze comentarii.

Nu suntem rasiști!”, spune Adrian Mititelu

Partida a contat pentru Etapa a 23-a a Superligii. Arbitrul de centru Andrei Chivulete a suspendat definitiv partida în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

Este pentru prima dată în istoria fotbalului românesc când un meci nu se mai reia dintr-un astfel de motiv. Patronul FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, consideră că principalul vinovat este clubul gazdă.

S-au creat premise cu privire la o idee falsă în ceea ce privește U Craiova 1948. Nu suntem rasiști! Nu avem nimic împotriva comunității maghiare din România. Chiar îi respectăm foarte mulți și îi considerăm frați ai noștri.

Drepturile minorității maghiare din România sunt drepturi consfințite de lege și nimeni nu poate să le conteste. Să-și cânte cântecele în limba maternă! Eu am o simpatie pentru poporul maghiar și pentru secui în mod special.

Nu suntem în rândul acelor extremiști români care consideră că populația maghiară trebuie să ne ceară acordă înainte să-și folosească limba și cultura. Ei sunt pe aceste pământuri de peste 800 de ani. Transilvania este un teritoriu sensibil”, a spus Mititelu, potrivit paginii de facebook a clubului oltean.

Am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci”, amintește Adrian Mititelu

Patronul grupării din Bănie susține că are mulți amici unguri în Ținutul Secuiesc. „Și în rândul românilor, și în rândul maghiarilor există uscături! Oameni care habar nu au de istoria și de cultura acestor popoare. S-a ajuns la niște dușmănii susține de oameni fără cultură, care nu cunosc adevărul istoric.

Anumiți indivizi, numiți ultrași, spun că nu acceptă decât români în mijlocul României. La unire, au fost de acord să respecte drepturile minorităților. Actul unirii ne obligă să le respectăm drepturile! Am mulți amici unguri în Ținutul Secuiesc.

Am spus că nu ne asumăm prezența galeriei clubului la acest meci. Ce puteam eu să fac mai mult decât atât? Le-am spus: ‘Aveți grijă, o să fie probleme’. Și cei de la Sepsi știau situația. Am o relație foarte bună cu domnul Dioszegi.

Trebuie să vină Federația cu legi, să reglementeze situația asta. Să verifice atent ce fani intră la meciuri, după buletine. De ce să plătească Craiova sau Sepsi pentru atitudinea unor oameni?

Fraților, noi nu suntem șovini! România este un stat național, în care trăiesc mai multe popoare: maghiari, germani, sârbi, bulgari, ucraineni, ruși”, a continuat Mititelu.

Sepsi a premeditat totul și am mai multe informații”, acuză Adrian Mititelu

Patroinul FC U Craiova 1948 atrage atenția că echipa organizatoare nu și-a făcut treaba. „Din punct de vedere organizatoric, U Craiova 1948 a respectat ad literam regulamentul. Sepsi a premeditat totul, părerea mea, și am mai multe informații.

Înainte de meci l-au întrebat pe arbitrul Chivulete ‘Ce se întâmplă dacă suporterii scandează?’. Și le-a explicat Chivulete că oprește meciul.

Cei de la Sepsi aveau pârghiile necesare să-i evacueze pe acei intruși, când s-a întrerupt meciul. Nu au făcut asta, înseamnă că și-au dorit foarte mult să se oprească. Era foarte simplu, erau 70 de oameni din Craiova. Dar s-au gândit că vor culege fructele!

Cred că, după această procedură disciplinară, Sepsi va pierde cele trei puncte. Pentru că nu există nicio răspundere a clubului nostru. Am înțeles că Jandarmeria i-a dus pe suporteri la meci, deși noi am anunțat că nu avem galerie și nu ne asumăm responsabilitatea”, a spus Mititelu, potrivit paginii de facebook a clubului oltean.

superligaEtapa a 23-aadrian mititelu