Adrian Mutu știe la ce să se aștepte înaintea meciului de sâmbătă: „Farul și-a schimbat puțin stilul de joc”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 31 martie 2023, ora 18:41,
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Primul meci al Etapei a 2-a a play-off-ului Superligii are loc sâmbătă, de la ora 21:45, între Rapid și Farul.

Presiunea mai mare este pe Farul”, consideră Adrian Mutu

Cele două au fost adversare în Giulești în ultima etapă a turului sezonului regulat, când scorul a fost egal, 1-1. În acest moment, Farul este lider, cu 35p, în timp ce Rapid se află pe Locul 5, cu 27p.

Este un meci greu, un meci dificil, jucăm cu echipa de pe primul loc. Știm ce ne așteaptă și ne dorim să câștigăm mâine.

Episodul cu fanii a trecut, nu mai are rost să vorbim despre el. Am avut ghinion în meciul de la Constanța. După părerea mea, rezultatul nu e meritat, dar nu avem ce face.

Știm ce forță are Farul, știm cu joacă băieții, au jucători de mare talent. Vrem să ne luăm revanșa, vrem să ne facem meciul nostru, să ne îndeplinim noul nostru obiectiv și, pentru asta, avem nevoie de o victorie.

Noi jucăm, vrem să câștigăm, mergem tot timpul la victorie, vrem să facem fotbal, nu avem nimic de pierdut. Acest loc din play-off l-am meritat din plin și vrem să profităm de acest lucru, să vedem unde ajungem și să vedem la ce nivel suntem.

Presiunea mai mare este pe cei care au declarat că se luptă pentru titlu. Noi nu am declarat acest lucru, noi am spus că obiectivul este participarea în cupele europene.

Cei care au spus că se luptă pentru titlu au nevoie de o victorie, deci presiunea mai mare e pe ei. Va fi un meci spectaculos, cu siguranță”, a spus Adrian Mutu, antrenorul Rapidului.

Farul și-a schimbat puțin stilul de joc”, a constatat Adrian Mutu

Tehnicianul echipei bucureștene a sesizat că formația pregătită de Gheorghe Hagi nu se mai bazează pe o posesie îndelungată, ci pe contraatac. „Dugandzic e golgheterul campionatului, trebuie să dea goluri să se mențină pe această poziție, altfel vin ceilalți din spate.

Eu cred că Gică are jucători cu care să îi înlocuiască pe cei acccidentați fără probleme. Nu stau să mă gândesc la lucrul ăsta. Credeți-mă, știm puterea Farului, nu despre asta e vorba. Vor veni la victorie, dar vom opune rezistență și vom încerca să câștigăm meciul.

Avem și noi accidentații noștri, avem și jucători care au fost la loturile naționale, care au fost pe drumuri, dar eu cred că mâine putem alinia un 11 care să câștige acest meci.

Farul și-a schimbat puțin stilul de joc. Dacă înainte se baza foarte mult pe o posesie îndelungată, acum cred că se bazează pe contraatac. Atât Mazilu, cât și Alibec atacă foarte bine spațiile, la lucrul ăsta trebuie să fim atenți”, a încheiat Adrian Mutu.

superligaadrian mutuEtapa a 2-aplay off