Ajutorul nesperat primit de Adrian Mutu în „scandalul cocaina”: „Duceţi-vă la Londra, uite numărul de telefon, vorbiţi cu ăsta”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 25 martie 2023, ora 15:58,
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Actualul antrenor al Rapidului, Adrian Mutu, a fost ajutat de Dan Petrescu în 2004, când a fost depistat pozitiv cu cocaină.

Adrian Mutu a fost suspendat doar 7 luni în „scandalul cocaina” datorită lui Dan Petrescu

Adrian Mutu era pe val în 2004, când evolua la Chelsea, dar totul s-a terminat brusc pe 17 octombrie, când a fost supus unui control, iar în organism i s-au depistat urme de cocaină.

Şi-a pierdut imediat toţi sponsorii, echipa din Londra i-a reziliat contractul și risca o suspendare care pitea să-i încheie cariera de fotbalist. A scăpat cu doar 7 luni în afara terenului, iar cel care l-a ajutat a fost Dan Petrescu, tehnicianul celor de la CFR Cluj.

Detalii a dat impresarul Victor Becali. „Am fost şocat când am auzit de Adrian Mutu. Nu credeam niciodată. Nu ştiu dacă sunt mulţi fotbalişti, dar şi eu în ziua de azi mai auzi… adică nu de cunoştinţe de-ale mele, dar mai aud.

Mai era de certat? Era el certat singur, mai avea el nevoie de ceartă? Era normal să fim lângă el.

Gică Popescu n-avea nicio obligaţie faţă de Mutu să fie acolo, dar atunci cred că marea şansă a lui Mutu – pentru că a fost o şansă să primească numai 7 luni de suspendare – a fost Dan Petrescu.

Pentru că Dan Petrescu ne-a spus: ‘duceţi-vă la Londra, uite numărul de telefon, vorbiţi cu ăsta, vorbiţi cu ăsta…

Duceţi-vă, sunaţi-l pe avocat, pe John’. Era avocatul sindicatului jucătorilor. Când ne-am dus, a dat mâna cu Popescu timp de 3 minute.

Şi oamenii s-au comportat incredibil. ‘Dacă faci ce spunem noi, garantăm 6 luni’, ne-au spus, și nu au fost departe de adevăr”, a povestit Victor Becali în cadrul unui podcast.

adrian mutudan petrescu