Al Hilal este prima finalistă a CM al cluburilor! Semifinala cu Flamengo a fost arbitrată de Istvan Kovacs

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 08 februarie 2023, ora 08:16,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Echipa saudită Al Hilal s-a calificat în premieră în finala Campionatului Mondial al cluburilor, care se desfășoară în Maroc.

Istvan Kovacs a dat două penalty-uri și a eliminat un jucător în Al Hilal – Flamengo

Al Hilal a produs surpriza, după ce a învins formaţia braziliană Flamengo Rio de Janeiro cu 3-2 (2-1), la Tanger.

Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs, care a acordat două penalty-uri campioanei Asiei, ambele transformate de Salem Al Dawsari (4, 45+9), și l-a eliminat pe Gerson (45+8) de la sud-americani.

Pentru Al Hilal a mai înscris argentinianul Luciano Vietto (70), în timp ce golurile campioanei Americii de Sud au fost reuşite de Pedro (20, 90+1).

Arbitri asistenţi au fost Vasile Florin Marinescu şi Mihai Ovidiu Artene, iar al patrulea oficial a fost delegat algerianul Mustapha Ghorbal.

Moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria

Câştigătoarea competiţiei Copa Libertadores a intrat direct în semifinale, în timp ce Al Hilal a trecut sâmbătă la loviturile de departajare de campioana Africii, Wydad Casablanca (5-3).

Flamengo a devenit astfel a şasea deţinătoare a trofeului Copa Libertadores care nu reuşeşte calificarea în finala Cupei Mondiale a Cluburilor.

În finala, programată pe 11 februarie, Al Hilal o va întâlni pe Real Madrid sau Al Ahly Cairo, care se vor înfrunta, miercuri, la Rabat, în a doua semifinală.

Înaintea tuturor meciurilor ea păstraează un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia şi Siria.

al-hilalCM al cluburilor 2023istvan kovacsflamengo