Începe Campionatul Mondial al cluburilor! Istvan Kovacs va oficia la meciul de deschidere

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 01 februarie 2023, ora 17:14,
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost desemnat arbitru de rezervă la primul meci de la CM al cluburilor, Al Ahly – Auckland City.

Istvan Kovacs este al patrulea oficial la meciul Al Ahly – Auckland City

Meciul dintre finalista Ligii Campionilor din Africa în sezonul trecut și câştigătoareaa Ligii Campionilor din zona Oceania în 2022 are loc azi, de la ora 21:00.

Arbitru de centru a fost desemnat chinezul Ning Ma, care va fi ajutat la linii de compatrioții lui Fei Zhou și Cheng Zhang, după cum a informat forul mondial.

La turneu mai participă Flamengo (câştigătoarea Copa Libertadores 2022), Real Madrid (câştigătoarea Ligii Campionilor 2021/2022), Al-Hilal (nominalizată de AFC, în calitate de câștigătoare a AFC Champions League în 2021), Wydad Casablanca (câştigătoarea LC Africii 2021/2022) și Seattle Sounders FC (câştigătoarea LC CONCACAF 2022).

Pe 4 februarie vor avea loc partidele Seattle Sounders FC – Al Ahly sau Auckland City şi Wydad Casablanca – Al-Hilal.

În semifinale, Flamengo va juca la 7 februarie cu Wydad – Al-Hilal, iar Real Madrid va întâlni la 8 februarie pe Seattle Sounders FC, Al Ahly sau Auckland City.

Finala mică şi finala mare vor avea loc la 11 februarie. Meciurile vor avea loc pe două are, Stade Ibn Batouta din Tangier (capacitate de 65.000 de locuri) și Prince Moulay Abdellah Stadium din Rabat (60.000). Organizatorii nu au anunțat, însă, „împărțirea” pe stadioane a partidelor.

Fiecare echipă poate avea la dispoziție un lot de 23 de jucători, dintre care trei să fie portari. Ca și la CM din Maroc, orice modificare poate fi făcută doar din cauza accidentărilor, cu maximum 24 de ore înainte de primul meci pe care-l joacă respectiva echipă.

Deținătoarea trofeului este Chelsea, care a învins echipa braziliană Palmeiras, cu 2-1, după prelungiri, în cadrul competiției organizată în februarie 2022 de Emiratele Arabe.

De menționat că la această competiție arbitrii vor explica în cască deciziilor luate cu ajutorul sistemului VAR, preluându-se modelul din rugby.

campionatul mondial al cluburiloristvan kovacs