Alarmă la Australian Open! Novak Djokovic a oprit primul antrenament pe Terenul Central

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023, ora 15:37,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (5 ATP) a plecat la vestiare după 36 de minute ale primului antrenament făcut pe Terenul Central la Australian Open.

Novak Djokovic are probleme la mușchiul ischio-jambier stâng

Desemnat al patrulea favorit la ediția din acest an, Djokovic deține recordul de trofee câștigate în Era Open, 9. Mai mult, el nu a pierdut nicio finală jucată la Australian Open. Anul trecut a absentat, fiind expulzat din Australia. A și primit o interdiciție de intrare în țară timp de 3 ani, din cauza unor probleme cu viza și a refuzului de a se vaccina împotriva covid-19, dar ulterior interdicția de intrare în țară a fost anulată.

Ca urmare, el a ajuns în Australia, pentru a participa la primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe pe 16 ianuarie și se încheie pe 29. A pășit din nou pe Rod Laver Arena (Terenul Central), dar nu a dus la bun sfârșit ședința de pregătire.

Ca parte a proiectului propus de Tennis Australia înainte de Australian Open 2023, constând antrenamente între cei mai buni jucători din lume cu durata de 75 de minute, Djokovic l-a avut partener pe rusul Daniil Medvedev (8 ATP).

Cei doi ar fi trebuit să joace un set competitiv, cu copii de mingi și arbitru de scaun, dar sârbul a întrerupt de mai multe ori ședința de antrenament, solicitând intervenția medicului, după care s-a retras, definitiv, la vestiar.

El a reclamat probleme la mușchiul ischio-jambier stâng, din cauza cărora a suferit și la turneul de la Adelaide de săptămâna trecută.

Novak Djokovic a dat primele semne de nervozitate când îl conducea pe Daniil Medvedev cu 3-1

Chiar dacă a avut probleme medicale, la Adelaide, atât în semifinala cu Medvedev, cât și în finala cu americanul Sebastian Korda, Djokovic a câștigat turneul. Rămâne de văzut cât de grave sunt.

În setul jucat cu jucătorul rus la Australian Open, sârbul s-a distanțat la 3-1, după care a dat semne de nervozitate și de durere, scrie publicația spaniolă puntodebreak.com. El a cerut îngrijiri medicale de două ori, iar după ce a pierdut setul cu 4-6 a plecat la vestiare.

Trecuseră dioar 36 de minute, iar cei din tribune nu au ezitat să-și manifeste nemulțumirea. Locul lui a fost luat de spaniolul Pablo Andujar (121 ATP), care i-a permis rusului să mențină un ritm bun al antrenamentului.

De-a lungul carierei, Djokovic a depășit probleme medicale mult mai grave, dar de această dată îngrijorarea este mare, deoarece mușchiul ischio-jambier stâng este solicitat la orice pivotare. Inclusiv la serviciu, fiind jucător de mâna dreaptă.

Novak DjokovicAustralian Open 2023