Alexandru Mitriță a spus ce a adus Ivailo Petev la echipă: „Eram blocaţi mental”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023, ora 16:40,
Alexandru Mitriță
Alexandru Mitriță

Superliga se reia azi, după 2 săptămânide pauză, în care naționala României s-a calificat la CE 2024, organizat în Germania.

„Sper să nu mai repetăm greşelile din meciul tur cu Oţelul Galaţi”, este dorința lui Alexandru Mitriță

Universitatea Craiova va întâlni duminică Oţelul Galaţi, de la ora 17:30, în deplasare, în etapa a 17-a a Superligii. Mijlocașul ofensiv Alexandru Mitriţă speră ca oaspeții să nu mai repete greşelile făcute în partida tur, încheiată 0-0.

Va fi un meci foarte greu, cu o echipă bine organizată, cu un antrenor cu foarte multă experienţă. Noi trebuie să intrăm cu gândul de a câştiga.

Vrem să punem în practică tot ceea ce am lucrat în aceste două săptămâni şi vom da maximum pentru a ne întoarce cu cele trei puncte acasă. Sper să nu mai repetăm greşelile din meciul tur cu Oţelul Galaţi. Cu siguranţă vom avea ocazii şi sper să marcăm.

Trebuie să fim noi mai agresivi decât ei şi cu siguranţă aşa vom fi la meciul de duminică”, a declarat Mitriţă.

„Eram blocaţi mental”, recunoaște Alexandru Mitriță

El spune că venirea antrenorului bulgar Ivailo Petev reprezintă un nou început pentru Universitatea Craiova. „În acest moment aveam nevoie de mister din punct de vedere tactic, aveam nevoie de acel impuls din partea dânsului.

În acest moment era tot ceea ce ne trebuia la echipă. Cu siguranţă era şi o problemă mentală la noi, cred că acesta era primul lucru la echipă, eram blocaţi mental. Dar odată cu venirea lui mister am trecut peste, vrem să ne gândim doar la ceea ce va fi de acum înainte. Cu siguranţă este un nou început pentru noi”, a afirmat Mitriţă.

Antrenorul Ivailo Petev știe că Oţelul Galaţi este o echipă care foarte greu pierde meciuri

La rândul lui, tehnicianul știe că Oţelul Galaţi este o formaţie care pierde foarte greu şi că trebuie să fie respectată. „Aşteptările mele, ca la orice meci, sunt să câştigăm. Vom întâlni o echipă foarte echilibrată, care pierde foarte greu.

Vom avea tot respectul pentru adversar şi din primul minut vom căuta să jucăm aşa cum ne dorim şi să câştigăm. Trebuie să muncim mult, trebuie să jucăm ceea ce vrem. Toţi cei care vor intra în teren trebuie să dea maximum pentru ca echipa să arate în cea mai bună formă”, a afirmat Petev.

El se aşteaptă la o îmbunătăţire a jocului formaţiei sale. „Oţelul este o echipă puternică şi ca lot şi din punct de vedere al antrenorului, dar şi noi suntem puternici. Va fi un meci greu, noi vom căuta ceea ce ne mulţumeşte şi asta înseamnă cele trei puncte.

Eu sunt mulţumit pentru ceea ce au arătat jucătorii în această pauză, au muncit bine, ceea ce a fost foarte important. Să sperăm că duminică vom arăta mult mai bine pentru, că acesta este scopul nostru.

Oţelul Galaţi e o echipă care foarte greu pierde meciuri. Nu va fi uşor, am încredere însă în echipa noastră, pentru că a arătat o mare dorinţă de a îmbunătăţi jocul, aşa că mergem să câştigăm”, a precizat Ivailo Petev.

otelul galatiivailo petevalexandru mitriță