Americanii, impresionați de un talent uriaș al sportului românesc

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 17 octombrie 2018, ora 16:43,
Sulca aur
Sulca aur

Judoka Adrian Şulcă a uimit lumea întreagă după ce a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Românul este văzut în presa americană drept un viitor simbol al sportului.

La 8 octombrie, Șulcă (17 ani) s-a impus după un Ippon spectaculos la 15 secunde de la începerea meciului împotriva cehului Martin Bezdek.

Judo este un sport care necesită forță, concentrare, coordonare, gândire rapidă și reacții. Este un sport în care te antrenezi tot anul și în care pierzi sau câștigi o competiție în doar câteva secunde. Adrian Șulcă este un tânăr de 17 ani care a făcut multe sacrificii de la o vârstă fragedă pentru a ajunge pe cea mai înaltă poziție a podiumului olimpic, medalia de aur. Trebuie să fie un model pentru tânăra generație, având rezultate excepționale și aducând onoare României în străinătate„, scrie Fox Sports.

Americanii au fost impresionați de faptul că sportivul român se trezește la ora 5 în fiecare dimineață, pentru a se antrena, apoi merge la școală. Adrian Șulcă s-a apucat de judo la 8 ani, în Calafat.

Sunt amintiți antrenorii Florin Bercean și Denis Mititelu, care „l-au ajutat să-și îmbunătățească tehnica și tactica, l-au motivat suplimentar și l-au susținut în viața personală și sportivă, în drumul spre glorie”.

Primele trofee importante pentru Adrian Șulcă au fost medaliile de bronz la Campionatele Europene pentru Cadeți de la Sarajevo, din acest an, la individual și cu echipa României.

Potrivit Fox Sports, Adrian Șulcă este printre favoriții la medalii în cadrul următoarelor Jocuri Olimpice pentru seniori.

Imediat după triumful de la Buenos Aires, președintele Federației Române de Judo, Cozmin Guşă, a anunțat că performanța lui Adrian Șulcă va fi premiată cum se cuvine.

E o mare victorie pentru noi. El se pregăteşte la centrul nostru din Cluj. Pentru sportul nostru, pentru România, pentru judo, este o veste extraordinară. Ni se arată că cei care sunt serioşi şi se pregătesc au şansă în viaţă, chiar dacă provin din familii mai modeste din punct de vedere financiar. Adrian Șulcă va primi, în urma acestei victorii, nu doar glorie, ci şi retribuţii, eu o să îl premiez, Comitetul Olimpic o să îl premieze. E mare lucru pentru delegaţia românească”, a spus Cozmin Guşă, pentru realitatea.net.

Jocurile Olimpicejudoadrian sulcabuenos airessulcamedalie de aur
Cele mai populare stiri
Special