Ana Bogdan va lupta pentru trofeu la BCR Iași Open! Este a doua finală WTA pentru româncă în 8 zile

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 06 august 2022, ora 15:56,
Ana Bogdan va lupta pentru trofeu cu învingătoarea celei de-a doua semifinale, Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA, cs 2) – Maja Chwalinska (Polonia, 160 WTA)
Ana Bogdan va lupta pentru trofeu cu învingătoarea celei de-a doua semifinale, Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA, cs 2) – Maja Chwalinska (Polonia, 160 WTA)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (75 WTA, cs 3) s-a calificat în finală la BCR Iași Open, după ce a trecut de Darya Astakhova (Rusia, 256 WTA, venită din calificări) cu 7-6 (5), 6-4.

Ana Bogdan s-a calificat în finală la BCR Iași Open după o semifinală de 2 ore și 16 minute

Este a doua finală de turneu WTA în numai 8 zile pentru sportiva născută în Sinaia. Duminica trecută, ea a fost învinsă la Varșovia de Caroline Garcia (Franța) cu 4-6, 1-6.

Meciul cu Astakhova a durat 2 ore și 16 minute, iar Ana Bogdan a avut nevoie de intervenția medicilor la 6-5 în primul set. Problemele cauzate de căldură nu au fost rezolvate, Ana Bogdan pierzându-și serviciul.

Până atunci, ea fusese condusă cu 2-5, după care a câștigat patru game-uri la rând. În tie-break, Bogdan a avut 3-1, dar adversara a întors scorul al 4-3. S-a făcut 5-4 pentru sportiva din Rusia, dar Ana a câștigat următoarele trei puncte.

În partea a doua a meciului, românca s-a desprins la 4-2, și-a pierdut serviciul în game-ul următor, dar la 5-4 a realizat un nou break, convertind în punct a doua minge de meci.

Ana Bogdan va juca în ultimul act cu Panna Udvardy sau Maja Chwalinska

În finală, Ana Bogdan o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Panna Udvardy (Ungaria, 93 WTA, cs 2) şi Maja Chwalinska (Polonia, 160 WTA).

În al treilea meci al zilei, Astakhova va reveni pe teren alături de românca Andreea Roșca, pentru semifinala de dublu în care le vor avea ca adversare pe Andreea Lazaro Garcia (Spania) și Despina Papamichail (Grecia).

Perechea învingătoare va întâlni duminică, în finală, pe maghiarele Reka Luca Jani și Panna Udvardy (cs 4).

Să mai spunem despre Astakhova că s-a calificat în semifinalele probei de simplu de la BCR Iași Open după ce a câștigat cinci meciuri în care nu a cedat niciun set.

s-a impus în calificări cu 6-1, 6-1 în fața Ștefanei Lazăr (România) și cu 6-2, 6-4 în fața Oliviei Tjandramulia (Australia), iar pe tabloul principal a trecut cu 6-3, 6-3 de Irina Bara (România, cs 7), cu 6-2, 6-2 de Cristina Dinu (România) și cu 6-4, 6-0 de Paula Ormaechea (Argentina).

ana bogdanBCR Iasi Open