Ana Pascu e în doliu: „Scrima i-a adus împreună, ei întâlnindu-se prima dată într-un cantonament”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 19 martie 2022, ora 10:56,
Ana și Alexandru Pascu
Ana și Alexandru Pascu

Ana Pascu, fostă medaliată olimpică şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, trece prin clipe grele. Soțul său, dr. Alexandru Pascu, a murit.

„Scrima i-a adus împreună, ei întâlnindu-se prima dată într-un cantonament al lotului național de floretă juniori, organizat la Piatra Neamț, în 1955, pe când Ana Pascu avea 11 ani, iar Alexandru Pascu, 14 ani. Finalist al Campionatului Național de juniori, Alexandru Pascu a susținut această disciplină prin sprijinul necondiționat pe care i l-a oferit doamnei Ana, pentru ei scrima a fost un mod de a trăi.

Respectul, demnitatea și noblețea au fost valorile pe care Alexandru Pascu le-a transmis împreună și prin soția sa celor care le-au fost alături în trecerea lor prin sala de scrimă.

Suntem recunoscători și profund datori să transmitem aceste valori mai departe!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Scrimă.

În ajun de Crăciun, Ana Pascu, ajunsă la vârsta de 77 de ani, a suferit un accident vascular cerebral hemoragic şi a ajuns de urgenţă la spital. Pe data de 11 noiembrie 2015, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, a murit după incendiul din Colectiv. Bărbatul era basistul trupei Goodbye to Gravity, mai scrie sursa citată.

Citește și Șase sportivi și antrenorul lor au murit într-un accident auto teribil – Un copil de 13 ani conducea mașina care a intrat în ei

doliuana pascuscrimarealitateaAlexandru Pascu